GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δίαιτα με φρούτα εποχής: Χάσε 5 κιλά ως τις γιορτές!

Τα φρούτα δεν είναι τόσο βαρετά όσο νομίζετε. Εκτός του ότι προσφέρουν απλόχερα τη γλύκα και τα θρεπτικά συστατικά τους είναι από τις τοπ...


Τα φρούτα δεν είναι τόσο βαρετά όσο νομίζετε. Εκτός του ότι προσφέρουν απλόχερα τη γλύκα και τα θρεπτικά συστατικά τους είναι από τις τοπ τροφές για αδυνάτισμα και πρώτη ύλη για ποικίλες συνταγές. Μπορείτε να φτιάξετε πολλά διαφορετικά επιδόρπια και σνακ με ένα μόνο φρούτο για αυτό εκμεταλλευτείτε το για να μην πάρετε επιπλέον κιλά μέσα στις γιορτές.

Συνδυάστε τα καλύτερα φρούτα εποχής για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα με τα γεύματά σας, από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε ελάχιστο χρόνο!

Μήλο: Αποτελεί αναμφίβολα το «βασιλιά του χειμώνα» κι όχι άδικα, αφού είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες αλλά και το ότι είναι γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, φυλλικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μηλικό οξύ. Πώς θα το φάτε; Σαν σνακ με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, βρώμη και κανέλα ή σε smoothie όλη μέρα. Συνταγή για smoothie με λίγες θερμίδες: πράσινο μήλο, 1 λεμόνι, 2 φύλλα σέλερι, 2 χούφτες σπανάκι, 1 αγγούρι (όλα με τις φλούδες τους, εκτός από το λεμόνι) .

Ρόδι:
Το ρόδι είναι ένα φρούτο με εξαιρετική γεύση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ποιο συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνες A, C, E, φυτικές ίνες, κάλιο και υδατάνθρακες. Επίσης είναι πολύ πλούσιο σε διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες και τα οφέλη του για τον οργανισμό, αμέτρητα! Πώς θα το φάτε; Τα μικρά του σποράκια το κάνουν εκτός των άλλων το ιδανικό «τσιμπολόγημα» ενώ μπορείτε να το απολαύσετε και σε smoothie. Συνταγή για smoothie ενάντια στις λιγούρες και την κυτταρίτιδα: ½ φλιτζάνι χυμό ροδιού, ¼ φλιτζάνι πράσινο τσάι, ¼ φλιτζάνι γάλα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους λιναριού.

Εσπεριδοειδή: Λεμόνια, πορτοκάλια, σαγκουίνια, μανταρίνια , όλη η «οικογένεια» των εσπεριδοειδών είναι από τους καλύτερους συμμάχους στο αδυνάτισμα. Η αντιοξειδωτική τους δράση σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχουν τα κάνουν ιδανικά τόσο για την αποβολή των τοξινών από το σώμα όσο και την απόδοση ενέργειας σε αυτόν (κάτι που συνεπάγεται πολύ λιγότερες καταστεπτικές λιγούρες). Τα μανταρίνια είναι γνωστά και για τις αγχολυτικές τους ιδιότητες, κάτι που σημαίνει πως μειώνουν την «συναισθηματική υπερφαγεία»; Πώς τα φάτε; Το πρωί πριν το πρωινό πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι ή σαν φρεσκοστυμμένο χυμό και μέσα στην μέρα σαν σνακ. Συνταγή για smoothie για αδυνάτισμα: 1/2 φλιτζάνι σμέουρα, 1/2 φλιτζάνι φράουλες, 1-2 πορτοκάλια, 1 μήλο.