GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ποινή στο Δημόσιο για μη τήρηση του 30% διαφήμισης στα περιφερειακά ΜΜΕ!

Αποδέχθηκε το αίτημα των εκδοτών και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την επιβολή ποι...




Αποδέχθηκε το αίτημα των εκδοτών και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την επιβολή ποινών σε όσες ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου δεν κατανέμουν τη διαφημιστική τους δαπάνη σύμφωνα με τον νόμο. Έτσι, η εγκύκλιος του υπουργείου για την έγκριση των κονδυλίων επικοινωνιακών προγραμμάτων για το 2018, η οποία εστάλη σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, περιλαμβάνει δύο νέες επισημάνσεις.

Η πρώτη αφορά την υποχρέωση κατηγοριοποίησης των δαπανών διαφήμισης και επικοινωνίας ανά ΜΜΕ, δηλαδή Τύπος, Ραδιόφωνο και Τηλεόραση καθώς και τον διαχωρισμό τους στη νομοθετική κατανομή. Το 30% της συνολικής επικοινωνιακής δαπάνης οφείλει να κατευθύνεται στα ΜΜΕ της περιφέρειας. Η δεύτερη επισήμανση είναι η προειδοποίηση σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσής τους. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επιβάλλει στον δημόσιο φορέα ποινή ίση με τη δαπάνη του επικοινωνιακού προγράμματος!

Οι φορείς του Δημοσίου και οι εταιρείες που εποπτεύονται από αυτούς που υπόκεινται στην υποχρέωση του νόμου για την έγκριση των επικοινωνιακών τους προγραμμάτων (ν. 4339/2015) θα πρέπει να τα καταθέσουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ως το τέλος του Οκτωβρίου!

http://www.typologies.gr