GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών στις 30 Οκτώβρη

Για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών στις 30 Οκτώβρη Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους μαθητές που σε όλ...


Για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών στις 30 Οκτώβρη

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους μαθητές που σε όλη τη χώρα και στην πόλη μας κινητοποιήθηκαν με διάφορες μορφές για ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Αποδείξανε με την αγωνιστική στάση τους πως η νέα γενιά έχει ιδανικά.

Η θέση των εκπαιδευτικών είναι στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους που κι αυτοί βιώνουν την άσχημη πραγματικότητα του σημερινού ταξικού σχολείου. Ένας εκπαιδευτικός πρέπει να αισθάνεται περήφανος όταν οι μαθητές του αποφασίζουν να αγωνιστούν ενάντια σε αυτήν την πραγματικότητα. Κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του παιδονόμου, απειλώντας μαθητές με απουσίες, χάσιμο εκδρομών, αποβολές. Καταδικάζουμε τις αποβολές μαθητών στο 1ο ΓΕΛ για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις. Βέβαια, τον τόνο τον έδωσε ήδη ο Περιφερειακός Διευθυντής σε δηλώσεις σε τοπικό ΜΜΕ. Τόσο καιρό δεν προβληματίστηκε για τις χαμένες ώρες που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς λόγω έλλειψης καθηγητών, αλλά τώρα δίνει την κατεύθυνση για κυρώσεις στους μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης πρέπει να βγάλει ανακοίνωση στήριξης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών και να σταθεί στο πλευρό τους σε περίπτωση που επιχειρηθεί «νουθέτηση» των μαθητών μας να μην διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει.

Δεν μπορούμε από τη μια να διδάσκουμε στους μαθητές μας το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το ’40, τα μηνύματα της κατάληψης του Πολυτεχνείου κι από την άλλη να τους θέλουμε υποτακτικούς σε μια άθλια πραγματικότητα που τους πνίγει.
επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του