GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΚΕ ΞΑΝΘΗΣ: ΟΛΟΙ/ΕΣ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Τρίτη 17 Οκτώβρη 19:00΄ Εργατικό Κέντρο Συναδέλφισσες/οι, Ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας του σχολικού έτους κι ακόμα τα σχολεία λειτουργούν...

Τρίτη 17 Οκτώβρη 19:00΄

Εργατικό Κέντρο

Συναδέλφισσες/οι,


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας του σχολικού έτους κι ακόμα τα σχολεία λειτουργούν με κενά. «Κανονικότητα» συνεχίζουν να είναι

?η λειτουργία των σχολείων με το 20% των εκπαιδευτικών «μόνιμους» αναπληρωτές.

?οι παράλληλες στηρίξεις σε 2 και 3 παιδιά με τους γονείς να καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, τα τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής a la carte, η ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων σε ΠΕ 70.

?το 2017 να λειτουργούν τμήματα με 25 μαθητές και όχι με 1:15 σε νηπιαγωγεία και α΄ – β΄ τάξεις και 1:20 στις μεγαλύτερες.

?η λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών με άθλιες υποδομές, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών του Δροσερού.

?η μεταφορά των μαθητών που προέκυψε από το κύμα συγχωνεύσεων/καταργήσεων νηπιαγωγείων και σχολείων των προηγούμενων χρόνων να γίνεται με βάση τον δημοσιονομικό «κόφτη», καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών και δημιουργώντας ζητήματα για την ασφάλεια των παιδιών.

?το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» με αποτέλεσμα συνάδελφοι να διανύουν μέχρι και 30χλμ ορεινού οδικού δικτύου από σχολείο σε σχολείο σε μια μέρα και να μετακινούνται υποχρεωτικά συνάδελφοι ΠΕ 70 αντί να λειτουργεί ο ιδιαίτερα αναγκαίος σε μια περιοχή με μεγάλο αριθμό αλλόγλωσσων μαθητών θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας. Το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που παρά τις αντιδράσεις των σωματείων, της ΔΟΕ και των νηπιαγωγών προχωράει ακάθεκτα για το πιλοτικό πρόγραμμα ΙΕΠ κάνοντας προκλητικά «συζήτηση – ενημέρωση» για προειλημμένες αποφάσεις.

?οι συνέπειες της λειτουργίας των σχολείων με βάση το ΠΔ79 που κωδικοποίησε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές των προηγούμενων χρόνων.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που

!στο υπόλοιπο δημόσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χέρι χέρι με τη ΝΔ πήρε το μαστίγιο με την τροπολογία Γεροβασίλη για να περάσει την «αξιολόγηση» καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων συμμετείχε στην απεργία – αποχή. «Αξιολόγηση» που όπως δήλωσε και ο Υπ. Παιδείας έρχεται και για την εκπαίδευση.

!έρχεται η τρίτη αξιολόγηση με βασικό ζήτημα το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζόμενων και στην ανάπτυξη των αγώνων (ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής δράσης, μεγάλα εμπόδια στο πρωτοβάθμιο σωματείο για τη λήψη απόφασης για απεργία, κ.α).

!οι πλειστηριασμοί σπιτιών θα πάρουν ρυθμούς καταιγίδα.

Συναδέλφισσες/οι,

Η ελεύθερη πτώση των δικαιωμάτων μας που γίνεται από όλες τις κυβερνήσεις – υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων δεν πρόκειται να σταματήσει. Η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα πατήσει στα τσακισμένα δικαιώματά μας και θα οδηγήσει μόνο στην αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όρος και προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη είναι όποιο δικαίωμα καταχτήθηκε με αίμα και συγκρούσεις τον περασμένο αιώνα να μην είναι ούτε καν ανάμνηση για τα παιδιά μας. Ταυτόχρονα οι ανταγωνισμοί και το μπλέξιμο της χώρας μας σε αυτούς (βλ. και ταξίδι Τσίπρα στην Αμερική) για τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης είναι γεγονός. Η επικίνδυνη πολιτική της αστικής τάξης και των κομμάτων της και στην περιοχή μας που γίνεται ενεργειακός κόμβος, με παρεμβάσεις που καλλιεργούν τον εθνικισμό σε πλειονότητα και μειονότητα, μόνο ανησυχία προκαλεί.

Όπως έλεγε και ο μεγάλος παιδαγωγός Δημήτρης Γληνός «από τα κάτω το φως». Η συμμετοχή όλων μας στις συλλογικές διαδικασίες, η άνοδος των ταξικών αγώνων είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, η μόνη αισιόδοξη οπτική σε μια πραγματικότητα που ή θα ανατραπεί με αυτόν τον τρόπο ή θα οδηγήσει εμάς και τα παιδιά μας στη σύγχρονη σκλαβιά.

Για όλα τα παραπάνω η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση

είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!