GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επισκευή της εξέδρας στο μικρό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι ερασιτέχνες αλιείς που έχουν βάρκες οι οποίες βρίσκονται στο «μικρό λιμάνι» θα πρέπει να τις ανασύρουν από τη θά...


Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι ερασιτέχνες αλιείς που έχουν βάρκες οι οποίες βρίσκονται στο «μικρό λιμάνι» θα πρέπει να τις ανασύρουν από τη θάλασσα, αφού ο Οργανισμός Λιμένα της Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει σε επισκευή της ξύλινης εξέδρας στην οποία είναι δεμένες.

Η ανάγκη επισκευής επισημάνθηκε από τους εικοσιένα ερασιτέχνες ψαράδες, αφού η εξέδρα είναι πλέον έτοιμη να διαλυθεί και οι περισσότερες καδένες της, είναι σπασμένες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι βάρκες τους.

Οι ιδιοκτήτες των βαρκών είχαν την πρόθεση να την επισκευάσουν μόνοι τους, αλλά κατόπιν συζήτησης με τη διοίκηση του ΟΛΑ, εκφράστηκε η δυνατότητα να προχωρήσει ο Οργανισμός σε ολική ανακατασκευή της εξέδρας.

Άλλωστε έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη τοποθέτησή της και η πολυκαιρία την έχει ταλαιπωρήσει προκαλώντας μεγάλες ζημιές, ειδικά όταν φυσάνε νοτιάδες που μετά την εκβάθυνση του λιμανιού, «εισβάλουν» απειλητικά ακόμα και στο χώρο του μικρού λιμανιού.

Η υπόσχεση που έλαβαν οι ερασιτέχνες ψαράδες, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσαν, είναι πως μέχρι το Μάρτιο του 2018, η εξέδρα θα βρίσκεται και πάλι στη θέση της, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξαναρίξουν στη θάλασσα τις βάρκες τους για να ξεκινήσουν την αλιευτική τους δραστηριότητα.

Όπως μας επεσήμαναν, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην δραστηριότητά τους, αφού οι περισσότεροι κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγάζουν τις βάρκες τους από τη θάλασσα και τις βάζουν ξανά το Μάρτιο.