GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ναρκωτικά και λαθρομετανάστες το «μενού» της ΕΛΑΣ στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν 2 άτομα στο νομό Καβάλας, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση Κατασχέθηκαν 12 περίπου κιλά ...


Συνελήφθησαν 2 άτομα στο νομό Καβάλας, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση

Κατασχέθηκαν 12 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 2 δενδρύλλια κάνναβης και μισό κιλό περίπου κλώνοι κάνναβης


Συνελήφθησαν χθες (18-10-2017), το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 49 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι εντόπισαν σε αποθήκη στο θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του, δέκα (10) πλαστικά δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 11.815 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 49χρονο, διότι εντόπισαν στο θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του, δύο (2) φυτά κάνναβης ύψους 5 μέτρων περίπου, μία (1) συσκευασία με κλώνους κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, βάρους 530 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 27 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης, οι ποσότητες ναρκωτικών και η ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (18-10-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Μπανγκλαντές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Ο δράστης είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο της οικίας του σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ακατέργαστη κάνναβη, σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, 1 δενδρύλλιο κάνναβης και σπόροι κάνναβης

Συνελήφθη χθες (18-10-2017) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του δράστη, όπου εντόπισαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ένα πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο του σπιτιού, στο εσωτερικό του οποίου ο 32χρονος καλλιεργούσε ένα φυτό κάνναβης.

Αναλυτικότερα, κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν:
3 γυάλινα βάζα και 4 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 918,4 γραμμαρίων
1 φυτό κάνναβης, ύψους 80 εκατοστών
εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης (ανακλαστήρες, μετασχηματιστές, ανεμιστήρες, χρονοδιακόπτη, πολύπριζα, σύστημα άντλησης νερού κ.α.)
σπόρους κάνναβης
2 μεταλλικούς τρίφτες
1 πίπα καπνίσματος
1 κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.