GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φυτά-γιατροί στην κρεβατοκάμαρα

Τα φυτά που μπορεί να κάνουν «θαύματα» αν τοποθετηθούν στην κρεβατοκάμαρα παρουσίασαν ερευνητές της NASA και του Αμερικανικού Κολεγίο...





Τα φυτά που μπορεί να κάνουν «θαύματα» αν τοποθετηθούν στην κρεβατοκάμαρα παρουσίασαν ερευνητές της NASA και του Αμερικανικού Κολεγίου. Πρόκειται για συγκεκριμένα είδη, τα οποία καθαρίζουν τον αέρα του δωματίου από τους ρύπους μειώνοντας το άγχος, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου αλλά και συντελώντας στην αντιμετώπιση των αλλεργιών και του κρυολογήματος.

Ο φοίνικας αρέκα, για παράδειγμα, όχι μόνο αφαιρεί οποιονδήποτε ρύπο από την ατμόσφαιρα, αλλά απελευθερώνει μικρές ποσότητες υγρασίας. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει όσους πάσχουν από κρυολόγημα να αναπνέουν ευκολότερα και να το ξεπεράσουν ταχύτερα. Οπως ανακάλυψε η NASA, η Αλόη η γνήσια (Aloe Vera) απελευθερώνει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, βελτιώνοντας τον ύπνο. Παράλληλα, αφαιρεί από την ατμόσφαιρα το βενζόλιο που παράγεται από τα απορρυπαντικά και τα πλαστικά, καθώς και τη φορμαλδεΰδη των βερνικιών.

Σε 12 ώρες Οι ερευνητές του Αμερικανικού Κολεγίου, από την πλευρά τους, διαπίστωσαν μεταξύ άλλων ότι ο κισσός καθαρίζει τον αέρα από το 78% των σπόρων μούχλας μέσα σε μόλις 12 ώρες, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των αλλεργιών. Ο φοίνικας ρομπελίνι θεωρείται ιδανικός για την αφαίρεση του ξυλόλιου από τον αέρα, ενώ η φτέρη της Βοστόνης είναι, σύμφωνα με τη NASA, ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας, κυρίως απ τη φορμαλδεΰδη.

Το αγλαόνημα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε δωμάτια με χαμηλό φωτισμό, όπως η κρεβατοκάμαρα, και όσο περισσότερο χρόνο παραμένει σε αυτή τόσο περισσότερες τοξίνες αφαιρούν από τον αέρα τα φύλλα του. Το σπαθίφυλλο βελτιώνει την ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα κατά 60%, απορροφώντας παράλληλα τους σπόρους της μούχλας που κυκλοφορούν, ενώ το χλωρόφυτο αφαιρεί το 90% των αιωρουμένων τοξινών μέσα σε δύο ημέρες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για άτομα με αλλεργία στη σκόνη.

Τέλος, η ραφίς εξειδικεύεται στον καθαρισμό του αέρα από την αμμωνία, το τολουόλιο, το ξυλόλιο και τη φορμαλδεΰδη, ενώ η μπενζαμίνη, που κοινώς είναι γνωστή ως «κλαίουσα», θεωρείται ιδανική για την αφαίρεση του τριχλωροαιθυλένιου και του βενζολίου.