Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ


Η Λακωνία είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Μιχάλη Ευμορφίδη.

Οι Λάκωνες πέραν των άλλων αρετών εκφράζονταν με πολύ λίγες λέξεις.

΄΄ Το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν ΄΄ μας κληροδότησε σαν απόφθεγμα ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, ενας απο τους 7 σοφούς του αρχαίου κόσμου.

Επιδιώκω να το εφαρμόζω, αν και όταν είναι εφικτό.

Με την αλγεβρική διατύπωση : ( αλτρουϊσμός ) ³ λεκτικά αλτρουϊσμός εις τον κύβον, αποδίδω σήμερα την εκδήλωση βράβευσης απο το Δήμο της Ξάνθης παραμονή της 98ης απελευθέρωσης της Ξάνθης απο τους Βούλγαρους στο Δημαρχείο της πόλης σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τριών συμπολιτών μας για την προσήλωσή τους σε πανανθρώπινα ιδανικά.

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα της εκδήλωσης - ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος - παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ Παντελεήμωνα, των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Τρίπολης κκ Θεοφύλακτου, Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Διάννου κκ Ανδρέα, Αυτοδιοικητικών, Πανεπιστημιακών, Αστυνομικών, Σωμάτων Ασφάλειας Αρχών, Προέδρων Πολιτιστικών Συλλόγων, Προέδρων του ΕΒΕ και της ΟΕΒΕ, πλήθους κόσμου, τιμήθηκαν για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο Δήμο της Ξάνθης, την κοινωνία, το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου οι συμπολίτες μας:

- Μιχάλης Δερμεντζόπουλος για την πολύχρονη προσφορά του στον εθελοντισμό και στο περιβάλλον.

-Μιχάλης Ευμορφίδης για την προβολή της Ξάνθης σε παγκόσμιο επίπεδο.

- Αθανάσιος Μπαμπάτσος για την πολύχρονη προσφορά του στον αθλητισμό.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναούτογλου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης ανάγνωσε την απόφαση του Σώματος για την βράβευση των συμπολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Δήμου και τιμητικό έπαινο στους βραβευθέντες.

Επιγραμματικά κάτι απο τον καθένα.

Ο Μιχάλης Δερμεντζόπουλος σε κάθε του λέξη έφερνε ολοζώντανο μπροστά μας τον κεκοιμημένο επιστήθιο αδελφικό του φίλο Γιώργο Κωτούλα, με τον οποίο σμίλεψαν επι σειρά ετών: Το μονοπάτι της Ζωής.Ζωή ήταν το όνομα της νονάς του Μιχάλη.Η Βάσω, η σύζυγός του, στήριγμά του σε κάθε του βήμα, δεδομένου ό,τι άφηνε συχνά - πυκνά την επαγγελματική του ενασχόλιση στη Θεσσαλονίκη για να είναι εδώ στην Ξάνθη να εργάζεται και να στηρίζει οικονομικά τη διεκπεραίωση του έργου.

Ο Μιχάλης Ευμορφίδης έχοντας συμπαραστάτη, συναθλητή, συμπορευτή τον κορυφαίο όπως τόνισε Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη - παρόντα στην εκδήλωση - κατάφεραν να αναρριχηθούν στις 22 Μαΐου στην κορυφή του όρους Έβερεστ όπου και ύψωσαν την Ελληνική Σημαία καθώς και εκείνη του Δήμου Ξάνθης.Δυο μικρές πέτρες έφερε απο την κορυφή των Ιμαλαΐων ο Μιχάλης.Την μια προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.Την άλλη στο Δήμο της Ξάνθης.

Ο Αθανάσιος Μπαμπάτσος ΄΄ το ιερό τέρας ΄΄ των δρόμων αντοχής, ο ΄΄ Μαθουσάλας ΄΄του στίβου έχει να επιδείξει μια υπερπεντηκονταετή παρουσία στους στίβους, το μαραθώνιο δρόμο, τα βουνά και τα λαγκάδια όλης της πατρίδας μας. Ακατάβλητος, ακαταπόνητος, ανυπέρβλητος πέρα απο το βαθμό του Συνταγματάρχη που φέρει μετά την αποστρατεία, κατάφερε να αποκτήσει πανεπιστημιακούς τίτλους, να είναι το πρότυπο των ολυμπιακών ιδεωδών που θέλουν τον άνθρωπο αθλητή σώματος και ψυχής επι ίσοις όροις.Μίλησε βαθύτατα συγκινημένος για τους γονείς του που τον μύησαν στον αθλητισμό, την οικογένειά του που τον στήριξε οσάκις χρειάστηκε, τα δρομικά αθλήματα, το μαζικό αθλητισμό, την Ορθοδοξία σαν Δύναμη Ανάτασης.

Η Μαρία Μπαμπάτσου, μητέρα του αθλητή, έκλεψε την παράσταση.Ποιήτρια με περγαμηνές, απήγγειλε το ποίημα που έγραψε για το γιό της, μέσα σε θύελλα παρατεταμένων χειροκροτημάτων.

Ο Στρατηγός του Δ΄ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς δεξιώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης τους βραβευθέντες με τους οικείους τους, τις Τοπικές Αρχές.

Πάντα άξιοι!

Στέλιος Αρσενίου
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.