GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τραγανές ροδέλες μήλου με κανέλα - Τόσο νόστιμες!

Αν σας αρέσουν τα μήλα, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή: τηγανιτές ροδέλες μήλου, με κανέλα, που θα γλυκά...





Αν σας αρέσουν τα μήλα, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή: τηγανιτές ροδέλες μήλου, με κανέλα, που θα γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και τα περισσότερα τα έχετε στην κουζίνα σας.

Υλικά

4 μεγάλα μήλα

1 φλ.. αλεύρι

¼ κ.τ. γλ. baking powder

2 κ.τ. σούπας ζάχαρη

¼ κ.τ. γλ. αλάτι

⅛ κ.τ. γλ. κανέλλα

1 αυγό

1 φλ. ξινόγαλο

αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για την επικάλυψη

⅓ φλ. ζάχαρη ( άσπρη ή καστανή)

2 κ.τ. γλ. κανέλλα

Εκτέλεση

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη. Σ' ένα μικρότερο μπολ αναμιγνύετε το αυγό που το έχετε καλά χτυπήσει και το ξινόγαλα και σ’ ένα τρίτο μπολ ανακατεύετε τα υλικά της επικάλυψης.

Κόβετε το μήλο σε ροδέλες (πάχους περίπου ½ εκατοστό). Με την βοήθεια ενός στρογγυλού κόπτη (κουπ πατ) μπισκότου, το κόβετε σε δαχτυλίδια. Αν δεν έχετε τέτοιο εργαλείο, τότε με ένα μυτερό μαχαίρι φτιάξτε μόνοι σας τα δαχτυλίδια.

Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έχετε ανακατέψει το περιεχόμενο των δύο πρώτων μπολ για να φτιάξετε το κουρκούτι σας και βυθίζετε τα δαχτυλίδια του μήλου μέσα σε αυτό. Το μυστικό είναι να τηγανίζετε τις ροδέλες μήλου λίγες λίγες για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε ένα πιάτο που έχετε βάλει χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα βάζετε στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Είναι μοναδική λιχουδιά.