GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς θα διαμορφώσετε ένα δωμάτιο για δύο παιδιά

Το ιδανικό θα ήταν να έχει το κάθε παιδί το δικό του δωμάτιο, όμως αν δεν είναι εφικτό πρέπει να διαμορφώσετε κατάλληλα τον κοινό τους χ...


Το ιδανικό θα ήταν να έχει το κάθε παιδί το δικό του δωμάτιο, όμως αν δεν είναι εφικτό πρέπει να διαμορφώσετε κατάλληλα τον κοινό τους χώρο. Τι θα πρέπει να λάβετε υπόψη και πώς θα κάνετε τις κατάλληλες επιλογές;

Είναι σαφές ότι στη διαμόρφωση και διαμόσμηση του κοινού δωματίου θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το φύλο των παιδιών. Είναι αλλιώς να μείνουν μαζί δύο κορίτσια, αλλιώς δύο αγόρια και αλλιώς να είναι ένα κι ένα.

Ίσως το πιο βασικό από όλα είναι να μη νιώσει ριγμένο κανένα από τα δύο παιδιά, είτε σε επίπεδο διαθέσιμων χώρων εντός του δωματίου, είτε σε θέμα διακόσμησης. Μπορεί στο τέλος να μην είναι ικανοποιημένα, όμως αν έχουν αποφευχθεί σημαντικά λάθη, είναι μικρό το κακό.

Αν το σπίτι σας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, άρα και τα τετραγωνικά του παιδικού δωματίου όχι όσα θα θέλατε, ξεκινήστε με εξοικονόμηση χώρου μέσα από την επιλογή κρεβατιών. Κι αν το κάθε παιδί σας σίγουρα θα ήθελε να έχει το δικό του, ξεχωριστό κρεβατάκι, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε την περίπτωση αγοράς κρεβατιών που είναι πάνω-κάτω.

Αν τα παιδιά σας είναι αγόρι και κορίτσι, επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα για τους τοίχους και βρείτε έξυπνες ιδέες στη διακόσμησή του για να του δώσετε περισσότερο χρώμα αν σας φαίνεται «μονότονο».

Αφού εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα να έχει το κάθε παιδί ξεχωριστό χώρο για να ηρεμεί όποτε το έχει ανάγκη, φροντίστε τουλάχιστον ώστε η διαρρύθμιση να γίνει με τρόπο τέτοιο που να τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν πράγματα μόνα τους.

Δεν το συζητάμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν δύο γραφεία, γιατί δε θα είναι εφικτό να διαβάζουν ταυτόχρονα σε ένα. Επιλέξτε μικρά γραφεία, με αρκετή χωρητικότητα για να αποθηκεύουν τα πράγματά τους.