GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ερευνα αποκαλύπτει: Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σίγουρα δεν θα ήθελες να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου σε ένα γυμναστήριο να ιδρώνεις προσπαθώντας να κάψεις θερμίδες. Από την άλλη, σκέ...


Σίγουρα δεν θα ήθελες να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου σε ένα γυμναστήριο να ιδρώνεις προσπαθώντας να κάψεις θερμίδες.

Από την άλλη, σκέφτεσαι ότι η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα μαρτύριο. Ίσως λοιπόν να υπάρχουν και άλλοι τρόποι, ευχάριστοι όμως για να ασκηθείς, όπως για παράδειγμα το σεξ. Από που προκύπτει αυτό; Βάσει μίας έρευνας που διενήργησε το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ οι άντρες καίνε 101 θερμίδες ανά 25 λεπτά σεξ. Αντίθετα οι γυναίκες καίνε 69 θερμίδες. Πρόκειται δηλαδή σύμφωνα με τους ερευνητές για τις ίδιες θερμίδες που θα κάψετε τρέχοντας ένα μίλι! «Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί δυνητικά να θεωρηθεί, κατά καιρούς, ως σημαντική άσκηση», καταλήγει η έρευνα.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σεξ είναι ως προς την καύση θερμίδων όπως μία βόλτα. Εξηγώντας επίσης τον λόγο για τον οποίο οι άντρες καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, οι ερευνητές τονίζουν ότι ζυγίζουν περισσότερο και η ενέργεια που απαιτείται αι την ίδια άσκηση είναι μεγαλύτερη για αυτούς.

Άλλη έρευνα, η οποία έγινε το 1984, έδειξε ότι οι άντρες καίνε μόλις 21 θερμίδες ανά έξι λεπτά σεξ.