GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απόδραση στις Φέρες: Δικαιώθηκαν από το ποινικό δικαστήριο οι πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνταν

Χρειάστηκε να περάσουν τεσσεράμισι χρόνια για να δικαιωθούν από το ποινικό δικαστήριο οι πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνταν για ελευθ...





Χρειάστηκε να περάσουν τεσσεράμισι χρόνια για να δικαιωθούν από το ποινικό δικαστήριο οι πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνταν για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, μετά την ομαδική απόδραση επτά αλλοδαπών βαρυποινιτών από τα κρατητήρια του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών στον Έβρο, στις 10 Μαρτίου του 2013.

Στην δίκη επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί ισχυρισμοί των τεσσάρων σκοπών και του δεσμοφύλακα, ότι τα συγκεκριμένα κρατητήρια δεν είναι ασφαλή για μόνιμη παραμονή βαρυποινιτών ποινικών κρατουμένων, καθώς ο χώρος είναι ακατάλληλος και ο φωτισμός με εργοστασιακό ρεύμα ανεπαρκής. Έτσι, κρίθηκαν και οι πέντε αθώοι. Όταν αποκαλύφθηκε η απόδραση, οι τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ο αστυνόμος Β που ήταν υπεύθυνος των κρατητηρίων και ο αξιωματικός υπηρεσίας είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους είχε διαταχθεί Ε.Δ.Ε..

Οι επτά κρατούμενοι, τρεις Ιρακινοί ηλικίας 33, 28 και 27 χρόνων, ένας 29χρονος Αιγύπτιος, ένας 30χρονος Σύρος και ένας 24χρονος Αλγερινός που εξέτιαν ποινές για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και ένας 31χρονος Τούρκος που είχε καταδικαστεί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, είχαν καταφέρει να αποκολλήσουν τα κάγκελα από το παράθυρο του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου και να πηδήσουν την περίφραξη από την οποία διέφυγαν.Οι τρεις από τους δραπέτες συνελήφθησαν την επόμενη κιόλας ημέρα στην Τουρκία και άλλοι δύο σε παρέβρια περιοχή εντός του ελληνικού εδάφους.