GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυτός είναι ο Τούρκος στρατιωτικός που αυτομόλησε στην Κύπρο

Λεπτομέρειες για το βιογραφικό του υπολοιάρχου Kadir Karaman που αυτομόλησε στην Λάρνακα της Κύπρου όταν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο να...




Λεπτομέρειες για το βιογραφικό του υπολοιάρχου Kadir Karaman που αυτομόλησε στην Λάρνακα της Κύπρου όταν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο να συλληφθεί στην Σμύρνη με την κατηγορία του πραξικοπηματία εναντίον του τουρκικού καθεστώτος, δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet.

O Kadir Karaman, ο οποίος γνώριζε καλά από ιστιοπλοϊα, επιβιάστηκε σε σκάφος, φορώντας στολή από τη βάση της Μερσίνας, υποστηρίζουν τα τουρκικά μέσα.

Συνοδευόταν δεμ από την σύζυγό του η οποία έλκει την καταγωγή της από το Καζακστάν. Το σκάφος τους μάλιστα, ήταν σημαίας Καζακστάν, όπως έγραψε ήδη το Armyvoice.gr.

Ο Τούρκος υποπλοίαρχος αποφοίτησε το 2007 από την Ναυτική Ακαδημία της Σμύρνης και υπηρετούσε στην ναυτική βάση της Σμύρνης τα τελευταία δυο χρόνια. Πριν λίγο καιρό πήγε στην Μερσίνα.

Την περασμένη Παρασκευή έμαθε ότι το όνομά του συγκαταλεγόταν ανάμεσα σε λίστα ονομάτων τα οποία θα συλλαμβάνονταν με την γνωστή κατηγορία των οπαδών του Γκιουλέν και της απόπειρας ανατροπής του καθεστώτος.

Άμεσα σχεδίασε τρόπο διαφυγής στην Κύπρο με το ιστιοφόρο Sanchez μήκους 10,5 μέτρων και συνοδεία της συζύγου του Nina Pozhidaeva.

Έγυγε χωρίς να πάρει άδεια από το λιμεναρχείο και για να μην γίνει αντιληπτός δεν είχε ανοίξει το ραντάρ του σκάφους. Με το που έφθασε στη Λάρνακα, ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Οι τουρκικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι πριν την αναχώρησή του πήρε μαζί του κρίσιμα έγγραφα, ενώ αναφέρουν ότι άρχισε να προδίδει στρατιωτικά μυστικά της πατρίδας του.

Ο Τούρκος γενικός εισαγγελέας της Σμύρνης έχει διατάξειέρευνα για το πώς κατέφερε και δραπέτευσε από την Τουρκία.