GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης: Δείτε πόσο θα μας κοστίσει φέτος

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έχει αρχίσει και από τις 16 Οκτωβρίου θα μπορούν οι πολίτες να το προμηθεύον...

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έχει αρχίσει και από τις 16 Οκτωβρίου θα μπορούν οι πολίτες να το προμηθεύονται.
Το 2016 η τιμή διάθεσης ξεκίνησε από 0,92 λεπτά το λίτρο και άγγιξε ακόμα και το ένα ευρώ.
Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στους υψηλότερους έμμεσους φόρους που θεσπίστηκαν την άνοιξη του 2016 όταν έκλεισε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για τα πρώτα μέτρα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης έχει ανέβει στα 0,28 ευρώ το λίτρο ή 280 ευρώ τα 1.000 λίτρα από 0,23 ή 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα που ίσχυε μέχρι το χειμώνα του 2015.

Επιπλέον ο ανώτατος ΦΠΑ αναπροσαρμόστηκε στο 24% από 23%, ήτοι κατά μία ποσοστιαία μονάδα με αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί κοντά στα περσινά επίπεδα και θα είναι λίγο κάτω από το 1 ευρώ, με πιθανότερη τιμή από 0,97 – 1,00.
Στην ελληνική περιφέρεια θα είναι σίγουρα στο 1.00 ευρώ ενώ στα νησιά μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 1.20.