facebook

Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
Recent

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου:Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., πού ψάχνει τους εκτελεστές του


Στους πελάτες του δολοφονηθέντος ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στρέφει τις έρευνές της η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν πίσω από τη δολοφονία είτε πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, είτε αδιάφορους εκδικητές. Αυτά για τους δύο άνδρες που πήγαν στο γραφείο του ποινικολόγου στην Ασκληπιού και τον εκτέλεσαν. Οσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση, που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια και με τα λεγόμενά τους αφήνουν να εννοηθεί ότι η δολοφονία σχετίζεται άμεσα με κάποια υπόθεση του ποινικολόγου.

Το ραντεβού θανάτου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα οι δύο δολοφόνοι του ποινικολόγου πήγαν στο γραφείο του ως πελάτες. Προς το παρόν παραμένει ασαφές το αν οι δράστες είχαν κλείσει «ραντεβού» θανάτου με τον άτυχο δικηγόρο ή ήταν μια «έκτακτη» προσέλευση συνάντησης για… νομικές συμβουλές, ωστόσο ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείστηκε ραντεβού και μάλιστα με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο. Ούτε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ούτε ο συνεργάτης του, όμως, φαίνεται να γνώριζαν τα δύο αυτά άτομα.

Τα δύο άτομα, ηλικίας 30 με 40 ετών που μιλούσαν σπαστά ελληνικά πέρασαν την πόρτα του νεοκλασικού στη Νεάπολή Εξαρχείων στις 18:30. Την πόρτα τους άνοιξε ο 32χρονος συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου. Αφού περίμεναν μισή ώρα στην αίθουσα αναμονής και μίλησαν με τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, μπήκαν μαζί με τον ποινικολόγο και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συσκέψεων. Αφού συζήτησαν για λίγο και οι τέσσερις μαζί ζήτησαν από τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει για να συζητήσουν κάτι ιδιαιτέρως μαζί του. Οπως και έγινε. Ο συνεργάτης του ποινικολόγου αποχώρησε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 19:10 είδε τους «πελάτες» να αποχωρούν. Μπαίνοντας την αίθουσα συσκέψεων αντίκρυσε τον Ζαφειρόπουλο νεκρό σε μια λίμνη αίματος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Κατά πληροφορίες δέχθηκε μια σφαίρα, η οποία ήταν και θανατηφόρα και το όπλο με το οποίο τον δολοφόνησαν έφερε σιγαστήρα.

Ξεσκονίζουν τις υποθέσεις του


Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να συνθέσει τώρα το παζλ της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λαμβάνοντας υπόψη τη μαρτυρία του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και την ατζέντα με τα ραντεβού του. Ετσι θα φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσεί όλους τους φακέλους υποθέσεων που χειριζόταν το γραφείο το τελευταίο διάστημα.

Ο συνεργάτης και οι κάμερες, κλειδιά για τη λύση της υπόθεσης


Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα χαρακτηριστικά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες τους έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου ο οποίος θα δώσει σήμερα ξανά κατάθεση. Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δαχτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πέρα από περιγραφή των δραστών, να καταθέσει και άλλες ασήμαντες λεπτομέρειες που μπορεί όμως να είναι σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών, όπως επίσης και ενδεχόμενες απειλές που μπορεί να είχε δεχθεί το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πέρα από την προφορά, οι ιδιωματισμοί αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι δυο εκτελεστές συχνά θα μπορούσαν να προδώσουν την καταγωγή τους.

Τα στοιχεία που ενισχύουν τα περί εκτελεστή από το εξωτερικό

Το γεγονός βέβαια ότι πήγαν στο γραφείο με τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα, άφησαν δαχτυλικά αποτυπώματα, συνομίλησαν χωρίς να τους ενδιαφέρει με τον συνεργάτη του ποινικολόγου αλλά και τα σπαστά ελληνικά κάνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα. Για αυτό και γίνεται προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία με το υλικό των καμερών έτσι ώστε να ξεκινήσουν πιο δυναμικά οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν για τους εκτελεστές βάσει της πρώτης περιγραφής του συνεργάη του Ζαφειρόπουλου.

Δεν βρέθηκε κάλυκας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας και τώρα αναμένουν τον ιατροδικαστή να βγάλει τη βολίδα και να εξεταστεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το αν το όπλο ήταν καθαρό ή είχε χρησιμοποιηθεί ξανά.


Πηγή: iefimerida.gr


 O Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.