GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Εθνική νίκησε την Κύπρο και διατηρεί τις ελπίδες για τα μπαράζ

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αξιοποίησε το δώρο του Βελγίου και με τη νίκη της στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί της Κύπρου (2-1), επανήλθε στη...



Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αξιοποίησε το δώρο του Βελγίου και με τη νίκη της στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί της Κύπρου (2-1), επανήλθε στην 2η θέση του 8ου ομίλου και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης του ερχόμενου Νοεμβρίου. Ο Σωτηρίου στο 18΄ έβαλε μπροστά στο σκορ του γηπεδούχους, αλλά στο 24΄ και 26΄ οι Μήτρογλου, Τζιόλης έφεραν τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση.

Στον πρώτο από τους δύο «τελικούς» που είχε να δώσει σε διάστημα τεσσάρων ημερών, η ελληνική ομάδα αποδείχθηκε απόλυτα συνεπής στο στόχο της και παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ αντέδρασε άμεσα και έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό που απομένει είναι να νικήσει και το βράδυ της προσεχούς Τρίτης (10/10) το Γιβραλτάρ επί ελληνικού εδάφους και να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να δει εάν θα βρεθεί στα μπαράζ ή, όχι (ως χειρότερη δεύτερη).

Το κακό ξεκίνημα που είχε η «γαλανόλευκη» στην Κύπρο έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν στο 18΄ με τον Πιέρο Σωτηρίου. Η Ελλάδα όχι μόνο αντέδρασε άμεσα, με το πλασέ του Μήτρογλου στο 24΄(1-1), αλλά κατάφερε στο 26΄ με την κεφαλιά του Τζιόλη να πάρει και το προβάδισμα, ανατρέποντας εντελώς τα δεδομένα του αγώνα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα επιδίωξε να «καθαρίσει» το ματς με τρίτο γκολ, έφτασε δύο φορές κοντά στην επιτυχία, στο 48΄ με την κεφαλιά (άουτ) του αμαρκάριστου Τοροσίδη και στο 51΄ με το αδύναμο τελείωμα του Μήτρογλου απέναντι από τον Παναγή.

Η κορυφαία ευκαιρία της «γαλανόλευκης» σημειώθηκε στο 57΄ με το δοκάρι να μην επιτρέπει στον Μάνταλο να πανηγυρίσει. Μετά το 60΄ ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας έπεσε κατακόρυφα, γεγονός που έφερε τους Κύπριους πιο κοντά στην περιοχή του Καρνέζη, ωστόσο, οι παίκτες του Σιμόν ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Χωρίς να… ιδρώσει ιδιαίτερα η Εθνική πήρε το «τρίποντο» και συνεχίζει να ελπίζει…