GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παιδιά που αργούν να αποχωριστούν την πάνα – Τι κάνουν οι γονείς;

Μερικά παιδιά αποκτούν τον έλεγχο του εντέρου και της ουροδόχου κύστης πολύ αργότερα από τα άλλα. Αυτό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στου...


Μερικά παιδιά αποκτούν τον έλεγχο του εντέρου και της ουροδόχου κύστης πολύ αργότερα από τα άλλα. Αυτό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στους γονείς καθώς το παιδί τους συνεχίζει να φοράει πάνα.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις είναι λάθος να ρίχνουμε την ευθύνη στο παιδί.

Συχνά υπάρχει παρόμοιο οικογενειακό περιστατικό. Ακόμη και όταν το παιδί βρέχεται και την ημέρα και τη νύχτα, οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ανάγκη διερεύνησης αυτής της δυσκολίας πριν από την ηλικία των 3 ετών, ενώ αν βρέχεται μόνο τη νύχτα, ο γιατρός σας μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 5 ετών.

Όποτε επισκέπτεστε το γιατρό για πρόβλημα σχετικό με την ούρηση, μπορείτε να έχετε μαζί και ένα δείγμα ούρων του παιδιού για να το εξετάσει.
Ενούρηση

Μερικά παιδιά , και περισσότερο τα αγόρια, βρέχουν περιστασιακά το κρεβάτι τους και πολύ μετά την ηλικία των 4 ετών. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και μπορεί να χειροτερεύει αν το παιδί αλλάξει περιβάλλον ή ρουτίνα, αν γεννηθεί καινούργιο μωρό, αν το παιδί περάσει μια αρρώστια ή στεναχώρια όπως το ξεκίνημα του σχολείου. Αν το παιδί σας βρέχεται, πείτε του διακριτικά να σκεφτεί μήπως μπορεί να μείνει στεγνό για όλη τη νύχτα- η θετική αυτή στάση μπορεί να βοηθήσει. Μην κάνετε φασαρία για το θέμα αυτό- το παιδί θα αγχωθεί και εσείς θα αποτύχετε στο σκοπό σας.

Για όσο διάστημα και αν συνεχιστεί η ενούρηση, να βεβαιώνετε το παιδί σας ότι τελικά θα σταματήσει , γιατί όντως σταματάει.

Κάποια στιγμή, το παιδί θα το ξεπεράσει, γι΄αυτό διατηρήστε την ψυχραιμία σας και δείχνετέ του κατανόηση.