facebook

Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
Recent

Απασφάλισε πάλι ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης: Τουρκικά τα νησιά του Αιγαίου!


Για πατριωτισμό του καναπέ κατηγόρησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ρωτώντας τον γιατί δεν πάει να καταλάβει τα ελληνικά νησιά τα οποία ο ίδιος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι είναι τουρκικά.

Τον κάλεσε να μην ασχολείται με τον πρώην Τούρκο ηγέτη Μπουλέντ Ετζεβίτ που «έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο», όπως είπε.

Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος νωρίτερα σήμερα άφησε υπονοούμενα για τον Ετζεβίτ ότι ήταν παιδί των Αμερικανών

«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον αείμνηστο Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Κατά μία έννοια αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του. Αν θέλεις εσύ να μάθεις για τον πατριωτισμό του Ετζεβίτ, μάθε ότι ο αείμνηστος Ετζεβίτ ήταν εκείνος που έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου. Ή στα χώματα του Αφιόν. Ο πατριωτισμός του ήταν πραγματικός πατριωτισμός.

Ό,τι είπε το έκανε.Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν. Περνιέσαι μήπως εσύ για πατριώτης; Για κοίτα προς τα νησιά του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά. Τα νησιά μας στο Αιγαίο έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα.

Ποιος είναι ο δικός σου πατριωτισμός, κύριε, μας λες; Πατριωτισμός του καναπέ; Γιατί δεν παίρνεις τα νησιά; Στα νησιά, που τόσο στα αμερικανικά όσο και στα αγγλικά έγγραφα φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία, τώρα κυματίζει η ελληνική σημαία. Θέλω μια απάντηση γι’ αυτό από τον Ερντογάν. Μη ασχολείσαι με τον Ετζεβίτ. Ας τον αναπαύσει ο Αλλάχ. Ο Ετζεβίτ ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε αυτή τη χώρα. Πώς εσύ ασχολείσαι μαζί του;

Μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα σε Ερντογάν και Τραμπ

Συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που την Πέμπτη εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ουάσιγκτον και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη τις ΗΠΑ.

«Θα είμαι σαφής, ο άνθρωπος που το προκάλεσε όλο αυτό είναι πρέσβης εδώ. Είναι απαράδεκτο για της ΗΠΑ να θυσιάζουν ένα στρατηγικό εταίρο επειδή ένας πρέσβης δεν ξέρει τη θέση του» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Δεν σας χρειαζόμαστε».

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική και για τη «στήριξη» των ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές αλλά και την «υπόθαλψη του τρομοκράτη» Φετουλάχ Γκιουλέν. Μιλώντας σε περιφερειακούς κυβερνήτες στην Αγκυρα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θυσιάζει χρόνια φιλίας με την Τουρκία.

Το αμερικανικό CNN μεταδίδει ότι η ομιλία αυτή του Τούρκου προέδρου καταστρέφει κάθε ελπίδα για γρήγορη επίλυση της κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή την έκδοση βίζα. Η τουρκική κυβέρνηση έκανε ακόμη πιο δύσκολη την γεφύρωση των διαφορών μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον, καθώς συνέλαβε έναν εργαζόμενο της αμερικανικής πρεσβείας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Μετίν Τοπούζ, Τούρκος υπήκοος, είναι ο δεύτερος εργαζόμενος της αμερικανικής πρεσβείας που συλλαμβάνεται φέτος. Και οι δύο πλευρές έχουν «παγώσει» την έκδοση βίζα.

«Η απόφαση της αμερικανικής πρεσβείας και οι δηλώσεις που ακολούθησαν δεν είναι ούτε δίκαιες ούτε αληθείς» είπε ο Ερντογάν, και συνέχισε: «Η Ουάσιγκτον δίνει δωρεάν όπλα σε μια τρομοκρατική οργάνωση».

Το τελευταίο σχόλιο αναφέρεται στη συνεργασία και εκπαίδευση Κούρδων μαχητών, που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ έστειλαν 3.500 φορτηγά με όπλα στη Συρία -και βαρύ οπλισμό- που θα χρησιμοποιηθούν από το YPG για να «μας κυκλώσουν από το νότο».
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.