GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Να τι πρέπει να κάνεις όταν βρεθείς στην Καβάλα

Η Καβάλα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Όρους Σύμβολο και είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, ευλογημένη μ...


Η Καβάλα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Όρους Σύμβολο και είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, ευλογημένη με ιστορικά κτίρια που διαθέτουν σύγχρονο χαρακτήρα. Εξερευνήστε όλα τα πολιτιστικά αξιοθέατα στην Καβάλα και γοητευτείτε από την ομορφία της και αν έχετε παρέα σας ένα καλό ταξιδιωτικό γραφείο θα ανακαλύψετε τις ομορφίες της πόλης ευκολότερα.
Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων Η αρχαία πόλη των Φιλίππων, είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Ανατολική Μακεδονία, αποικίστηκε από το λαό της Θάσου, που ίδρυσε την πόλη των Κρηνίδων το 360 π.Χ. Αλλά το 356 π.Χ., ο βασιλιάς Φίλιππος Β της Μακεδονίας μετονόμασε την πόλη με το όνομα του, αφού το έσωσε από θρακική εισβολή. Επίσης, ήταν εδώ όπου ο Απόστολος Παύλος, το 49 π.Χ., κήρυξε αρχικά τις διδασκαλίες του Χριστιανισμού στην Ευρώπη και είναι το μέρος όπου βαφτίστηκε η πρώτη ευρωπαϊκή Χριστιανική γυναίκα, η Λυδία.

Το Κάστρο της Καβάλας
Λέγεται ότι η Καβάλα υπήρξε ανέκαθεν μια πολύ οχυρωμένη πόλη από τον 5ο αιώνα π.Χ. Το κάστρο της έχει ξαναχτιστεί σε αρκετά σημεία του αρκετές φορές, κυρίως από τους Βυζαντινούς πριν την καταστροφή του το 1391 και προτού η Οθωμανική Αυτοκρατορία έρθει στην κυριαρχία της πόλης. Η σημερινή δομή προέρχεται κυρίως από την οθωμανική ανασυγκρότηση του 1425 και οι δυνατοί μύες θα είναι σύμμαχοι σας στην εξερεύνηση του.

Καμάρες
Χτισμένες το 1550 από τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή, αυτή η επιβλητική δομή που κυριαρχούσε στο κέντρο της πόλης χρησιμοποιούνταν για να τροφοδοτήσει την πόλη με νερό. Οι καμάρες είναι πάνω από 280 μέτρα και διαθέτει παλιά σπίτια χτισμένα στο μνημείο.

Ιμαρέτ
Ένα όμορφο παράδειγμα οθωμανικής αρχιτεκτονικής, το Ιμαρέτ χτίστηκε το 1817 από τον Mohamed Ali Pasha για να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό κέντρο. Λειτούργησε ως θρησκευτική σχολή μέχρι το 1902 και αργότερα ως φιλανθρωπικό ίδρυμα μέχρι το 1923. Μετά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τη δεκαετία του 1970 κατοικήθηκε από Έλληνες πρόσφυγες. Ανακαινισμένο πλέον, λειτουργεί ως πολυτελές ξενοδοχείο όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας με συνοδεία από καλά ελληνικά κρασιά και εκπληκτική θέα στην πόλη και την θάλασσα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας
Το μουσείο άνοιξε το 1934 και κατέχει την σημερινή του θέση από το 1964. Είναι ίσως το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της Ανατολικής Μακεδονίας που διαθέτει προϊστορικά ευρήματα από όλη την περιοχή της Καβάλας, συμπεριλαμβανομένων ανασκαφών από τη Νεάπολη, την Αμφίπολη και από άλλα μέρη της Ανατολικής Μακεδόνιας.



Lithos Digital