GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατέβηκε την Εγνατία σαν κύριος και μόλις απέφυγε τα διόδια του Ιάσμου, ανέβηκε και πάλι στην Εγνατία σαν κύριος

Δυστυχώς στην Ελλάδα ψηφίζονται νόμοι για να ψηφίζονται Ο λόγος για τον φρεσκοψηφισμένο νόμο – το καλοκαίρι του 2017 – που λέει ότι οι...


Δυστυχώς στην Ελλάδα ψηφίζονται νόμοι για να ψηφίζονται

Ο λόγος για τον φρεσκοψηφισμένο νόμο – το καλοκαίρι του 2017 – που λέει ότι οι νταλίκες απαγορεύεται να κυκλοφορούν εκτός Εγνατίας.

Ο λόγος που ψηφίστηκε ο νόμος ήταν πρώτον να πληρώνονται τα διόδια από τους επαγγελματίες οδηγούς νταλίκας οι οποίοι για να αποφύγουν τα διόδια της Εγνατίας κατεβαίνουν στον Εθνικό δρόμο, συνήθως Κομοτηνή Λάγος Ξάνθη και το αντίστροφο την στιγμή που Έλληνες οδηγοί νταλίκας πληρώνουν χρυσάφι την ασφαλή διέλευση τους.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι για να μην γίνουν ατυχήματα και ο τρίτος λόγος είναι η φθορά των Εθνικών και παρακαμπτήριων δρόμων, που σημαίνει ότι τις όποιες παρεμβάσεις γίνονται από την πλευρά της πολιτείας για την αποκατάσταση του οδικού Εθνικού δικτύου, βαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους, άσχετα αν οι πολιτικάντηδες που διαχειρίζονται τις τύχες και τις τσέπες του Ελληνικού λαού δεν δίνουν δεκάρα για αυτό.

Συναντήσαμε την συγκεκριμένη νταλίκα με πινακίδες Τουρκίας στην Εγνατία και στο ρεύμα Κομοτηνή για Ξάνθη. Οπλιστήκαμε με υπομονή και την ακλουθήσαμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω νταλίκα πήγαινε μια χαρά και κοντά στα εκατό επάνω στην Εγνατία.

Το συγκεκριμένο φορτηγό κατέβηκε από την Εγνατία στην έξοδο για την Εθνική οδό Πόρτο Λάγος. Γνωρίζοντας ότι ο νόμος που ψηφίστηκε μόλις το καλοκαίρι δεν έδινε το δικαίωμα στην νταλίκα να βγει από την Εγνατία.

Υποθέσαμε όταν βγήκε στην Εθνική οδό για Πόρτο Λάγος ότι κάπου θα ξεφόρτωνε ή θα φόρτωνε. Διαψευστήκαμε γιατί η νταλίκα συνέχισε τον δρόμο της με σταθερή ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ακόμη και μέσα στα χωριά όπως τα Βαφέικα και σαν … κύριος ο οδηγός της νταλίκας, χωρίς να πληρώσει στα διόδια του Ιάσμου, ανέβηκε κανονικά στην Εγνατία συνεχίζοντας για Καβάλα από την διασταύρωση των Βαφέικων, όπως δείχνει το φωτογραφικό μας ντοκουμέντο, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του τους Ελληνικούς Νόμους.

Αυτό επαναλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινά με τις Τουρκικές νταλίκες.

Ερώτηση πρώτη αν ήταν Ελληνική νταλίκα καταπατούσε τον νόμο και είχε την ατυχία να πέσει σε όργανα της Τροχαίας. Τι θα γινόταν; Πόσο μεγάλο πρόστιμο θα πλήρωνε ο οδηγός; Το κράτος θα του κατείσχε ακόμη και την νταλίκα.

Ερώτηση δεύτερη. Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος και στους Τούρκους, Αλβανούς, Σκοπιανούς και Βουλγάρους νταλικέρηδες;

Γιατί δεν κατάσχουν την νταλίκα του αλλοδαπού οδηγού μέχρι να πληρωθεί το πρόστιμο;

Ερώτημα τρίτο και φαρμακερό. Αν Θεός φυλάξει γίνει κάποιο ατύχημα στους στενούς Εθνικούς δρόμους όπως στα Βαφέικα τότε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Επί τέλους γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;

Γιατί ο Έλληνας πολίτης που χρωστάει ένα ευρώ σε αυτό το κράτος μπατακτσή, του κατάσχει από λογαριασμό μέχρι ακίνητη περιουσία και αυτούς τους ανθρώπους τους επιτρέπουν να αδιαφορούν για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών;

Γιατί οι ξένοι νταλικέρηδες δεν εφαρμόζουν τον νόμο;

Μας πήραν χαμπάρι όλοι ότι ως χώρα καταντήσαμε προτεκτοράτο και μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνη;

Και επί τέλους, αυτή η κυβέρνηση, γιατί δίνει το δικαίωμα στον πρώτο τυχόντα να μην υπολογίζει και σέβεται τους Ελληνικούς νόμους, οι οποίοι όμως ισχύουν με τον χειρότερο ανελέητο και ανάλγητο τρόπο για τους ιθαγενής;