GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Λουκέτο» βάζουν οι μισές επιχειρήσεις σε Έβρο, Κιλκίς, Ροδόπη και Γιάννενα

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση για τις εταιρείες και τις βιομηχανίες στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα α...



Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση για τις εταιρείες και τις βιομηχανίες στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα από το βήμα του Thessaloniki Summit, o πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, ο ρυθμός με τον οποίο μπαίνουν λουκέτα σε ανώνυμες εταιρείες και επιχειρήσεις είναι απογοητευτικός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει ο ΣΒΒΕ, τα οποία είναι προσωρινά καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί είναι τα λουκέτα είναι: – Στον Έβρο 63% – Στο Κιλκίς 50% – Στη Ροδόπη 34% – Γιάννενα 22% – Καστοριά 21%, χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα εργαστήρια γούνας.

Στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Βορείου Ελλάδος, στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί το 70% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Αντιλαμβάνεται κάνεις το μέγεθος των κεφαλαίων που έχουν φύγει καθώς και τις θέσεις εργασίες που έχουν φύγει», σχολίασε ο κ. Σαββάκης, χαρακτηρίζοντας δύσκολη ως απογοητευτική την κατάσταση για τη βιομηχανίας τη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας πως όλοι μαζί φορείς και πολιτικοί να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό της χώρας.

«Να ομονοήσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας και όλοι μαζί βάλουμε στόχο για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα», δήλωσε από το βήμα του Thessaloniki Summit, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.