GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκτακτο: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατεύματα, κοντά στα τουρκικά σύνορα για να προστατεύσουν τους Κούρδους από επίθεση του Ερντογάν

Το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, ύψωσε σημαίες των ΗΠΑ για την προστασία των «τρομοκρατών του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» (PKK) από τα...

Το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, ύψωσε σημαίες των ΗΠΑ για την προστασία των «τρομοκρατών του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» (PKK) από τα τουρκικά στρατεύματα που προχωρούν προς την Manbij κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, ενώ έχουν σχέδιο προστασίας του Πρόεδρου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Masoud Barzani αναφέρει η τουρκική σελίδα yenisafak.com.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν την προετοιμασία τους εναντίον μιας ενδεχόμενης κοινής στρατιωτικής επιχείρησης Τουρκίας-Ιράκ που στοχεύει στην περιοχή που κατέλαβε ο Barzani, ο οποίος διεξήγαγε παράνομο δημοψήφισμα στις 25 Σεπτεμβρίου αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα.

Το Αμερικάνικό Πεντάγωνο, αποστέλλοντας στρατεύματα, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα στις πόλεις Makhmur, Zakho, Zummar και Kirkuk έχουν στείλει κοντένινερ με πυραύλους, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις αεροπορικές βάσεις Harir και Hewler.



UAVs πετούν πάνω από την περιοχή
Μεταξύ των όπλων που αποστέλλουν οι ΗΠΑ είναι βλήματα και ελικόπτερα, καθώς και αντι-αρματικά και αντι-αεροπορικά. Το Πεντάγωνο απέστειλε επίσης μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων οχημάτων ‘Predator’, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους, στην περιοχή. Τα UAV που ανήκουν στις Η.Π.Α. πραγματοποιούν πτήσεις παρατηρητών σε περίπτωση επιχείρησης στο Βόρειο Ιράκ.

Προετοιμασία περιφερειακού πολέμου
Ιρακινός απόστρατος στρατηγός, αξιολογώντας τη συσσώρευση των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε ότι μια τέτοια μεγάλη αποστολή θα μπορούσε να ερμηνευτεί μόνο ως προετοιμασία για περιφερειακό πόλεμο. ‘Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας οπλίσει το PYD στη Συρία για δυόμισι χρόνια, θα αναπτύξουν τα δικά τους στρατεύματα κοντά στα τουρκικά και ιρανικά σύνορα στο Ιράκ’, δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο Kirkuk.

Σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στρατεύματα στο Ιράκ το 2014 με το πρόσχημα της καταπολέμησης της Daesh αν και είχε αποφασίσει να αποσυρθεί το 2011, ο στρατηγός δήλωσε ότι ο αριθμός των στρατιωτών των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν περίπου 3.700 τον Φεβρουάριο, είναι τώρα περισσότεροι από 10.000 τις πρόσφατες αποστολές.