GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παιδικό κάθισμα: Τα 8 μεγαλύτερα λάθη που κάνετε και πώς να τα αποφύγετε

Η ασφάλεια ενός παιδιού, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα στο αυτοκίνητο, είναι το Α και το Ω μόνο που δυστυχώς δεν δίνουμε την δέουσα προσοχή ...



Η ασφάλεια ενός παιδιού, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα στο αυτοκίνητο, είναι το Α και το Ω μόνο που δυστυχώς δεν δίνουμε την δέουσα προσοχή πάντα.

Επειδή λοιπόν έχει ιδιαίτερη σημασία η ασφάλεια του παιδιού, θα πρέπει να δείτε τα λάθη που κάνετε ως γονείς και να τα αποφεύγετε από εδώ και στο εξής. Τα παρακάτω είναι τα πιο συχνά αλλά και αυτά που μπορεί να αποβούν μοιραία…

Λάθος #1: Δεν χρησιμοποιείτε συνεχώς το κάθισμα ασφαλείας του παιδιού
Θα δικαιολογηθείτε ότι το σούπερ μάρκετ είναι πολύ κοντά στο σπίτι σας και ότι είναι ασφαλές να κρατάτε το παιδί στα πόδια ή να το αφήνετε χωρίς έστω ζώνη ασφαλείας στο πίσω κάθισμα. Μην το ξανακάνετε.

Λάθος #2: Χρησιμοποιείτε κάθισμα από δεύτερο χέρι
Εκτός του ότι μεγάλες εταιρίες εργάζονται νυχθημερόν για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια του παιδιού σας, πράγμα που σημαίνει ότι ένα παλιότερο μοντέλο καθίσματος δεν έχει τις προδιαγραφές ενός νέου, αν αγοράσετε ή δανειστείτε από κάποιον άλλον χρησιμοποιημένο κάθισμα, μπορεί αυτό να είναι λειψό, δηλαδή να το λείπουν σημαντικά κομμάτια που εγγυώνται την ασφάλεια του παιδιού ή να έχει χαλάσει και να μη το έχετε αντιληφθεί.

#3: Γυρνάτε το παιδί να κοιτάει μπροστά πολύ νωρίτερα από ό,τι πρέπει
Έχει αποδειχθεί ότι η σωστότερη θέση για ένα μωρό μέσα στο αυτοκίνητο είναι το κάθισμα να κοιτάει προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και όχι προς το εμπρός. Αν εσείς βιάζεστε να το γυρίσετε νωρίτερα, τότε το πιθανότερο είναι πως θα έχετε κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σας και της ζωής του παιδιού σας. Μην βιάζεστε. Λάθος #4: Ακυρώνετε από το αυτοκίνητο το παιδικό κάθισμα θεωρώντας πως ήρθε η ώρα να φύγει επειδή το παιδί μεγάλωσε!
Για να μην βιαστείτε λοιπόν και να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού θα πρέπει να διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης του καθίσματος του αυτοκινήτου. Ενδεικτικά να πούμε ότι τα περισσότερα απαγορεύουν τη μη χρήση παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο πριν το παιδί γίνει 8 ετών.

#5: Τοποθετείτε το κάθισμα αυτοκινήτου του παιδιού λάθος
Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στις οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης ενός παιδικού καθίσματος που είναι άκρως αναλυτικές και θα σας βοηθήσουν να το τοποθετήσετε σωστά.

Λάθος #6: Δεν δένετε σωστά το παιδί στο κάθισμα αυτοκινήτου
Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης του καθίσματος ώστε να μην κάνετε λάθη και να εξασφαλίσετε μία όμορφη βόλτα με το αυτοκίνητο και την οικογένειά σας.

Λάθος #7: Επιτρέπετε σε δύο παιδιά να χρησιμοποιούν την ίδια ζώνη ασφαλείας
Αυτό το λάθος είναι τραγικό και δεν θα πρέπει να το ξανακάνετε.

Λάθος #8: Ολοκληρώνουμε με το μεγαλύτερο σφάλμα όλων που είναι να επιτρέπετε στα παιδιά σας να κάθονται στη θέση του συνοδηγού.
Ακόμα και φορώντας ζώνη ασφαλείας, το παιδί είναι πιο εκτεθειμένο στον κίνδυνο και θα πρέπει να σταματήσετε αυτό το λάθος.