GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στόχος του ΕΣΡ η προκήρυξη των 7 τηλεοπτικών αδειών

Την προκήρυξη του τηλεοπτικού διαγωνισμού για τις επτά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προσπαθεί να συντάξει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεό...



Την προκήρυξη του τηλεοπτικού διαγωνισμού για τις επτά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προσπαθεί να συντάξει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα προωθηθούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που απαιτούνται για ορισμένα θέματα. Με αυτήν τη εξέλιξη ενημέρωσαν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα πεπραγμένα του 2014 και του 2015 ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος και ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης, οι οποίοι να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή δεν μετείχαν ούτε και τα περισσότερα μέλη της Αρχής, πλην της νομικού Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Τα δύο ανώτατα στελέχη του ΕΣΡ τόνισαν πως η Αρχή είναι αναγκασμένη να κινείται σε ένα «νομικό ναρκοπέδιο» για διάφορα θέματα. Όπως δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνος, «ο νομοθέτης προσπαθεί να συμβιβάσει πράγματα που μεταξύ τους είναι ασυμβίβαστα», εξηγώντας πως το «προπατορικό αμάρτημα» είναι η ίδια η λειτουργία των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια, κάτι που συνιστά ποινικό αδίκημα. Αντί όμως να οδηγηθούν σε ποινική δίκη, νομιμοποιήθηκαν, δήλωσε χαρακτηριστικά.