GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από τις σαγιονάρες στα κλειστά παπούτσια: 7 tips για να γίνει ανώδυνα η μετάβαση

Και φτάσαμε στην εποχή, που σιγά σιγά (με πόνο καρδιάς, άνεσης κι ευκολίας) αφήνουμε στην άκρη τις ωραίες μας σαγιονάρες και τα ανοιχτά γεν...


Και φτάσαμε στην εποχή, που σιγά σιγά (με πόνο καρδιάς, άνεσης κι ευκολίας) αφήνουμε στην άκρη τις ωραίες μας σαγιονάρες και τα ανοιχτά γενικά παπούτσια και μπαίνουμε στα κλειστά μποτάκια ή γόβες.

Αλλά, φευ, η μετάβαση δεν είναι πάντα ανώδυνη και τις πρώτες μέρες, τις περισσότερες φορές, δεν αποφεύγουμε να μας «κόψουν». Άλλωστε, σε αυτή τη φάση, τα χάνσαπλαστ δίνουν και παίρνουν. Αλλά, δεν αποφεύγουμε πάντα τον τραυματισμό.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που θα κάνουνε ανώδυνη τη μετάβαση στα κλειστά παπούτσια και θα βάλουν πιο εύκολα στο καλούπι τα «ατίθασα» ελέω καλοκαιριού, πόδια μας.
Ιδού, λοιπόν:

1. Κάντε μικρές δοκιμές: Όπως ακριβώς κάνετε με τα καινούργια παπούτσια, έτσι κι εδώ δεν φοράτε με τη μία το κλειστό παπούτσι και φεύγετε εκτός για ώρες. Θα σας «χτυπήσουν», να είστε σίγουρες. Φροντίστε, λοιπόν, να το κάνετε σταδιακά φορώντας τα για λίγο μέσα στο σπίτι, ώστε να αρχίσει το πόδι να συνηθίζει.

2. Φορέστε κοντά καλτσάκια: Τα γνωστά κουντεπιέ, που είναι πολύ μικρά, μαλακά και λεπτά, και δεν ξεχωρίζουν. Βοηθάνε πολύ το πόδι, δεν αφήνουν το πέλμα να ιδρώσει, ενώ το προστατεύουν από οποιοδήποτε τραυματισμό.

3. Ξεκινήστε με πιο μαλακά παπούτσια: Τις πρώτες μέρες και μέχρι το πόδι να συνηθίσει την αλλαγή, προτιμήστε παπούτσια με πιο μαλακό ύφασμα και όχι δερμάτινα. Τα τελευταία επειδή είναι σκληρά, είναι πιο εύκολο να τραυματίσουν το πόδι. Έτσι, για το μεταβατικό αυτό στάδιο – το επιτρέπει και ο καιρός – επιλέξτε παπούτσια, όπως οι μπαλαρίνες

4. Ψεκάστε τα με νερό ή οινόπνευμα: Μία γνωστή μέθοδος είναι να ψεκάσετε το εσωτερικό των παπουτσιών με λίγο οινόπνευμα ή νερό και να τα φορέσετε για 20 περίπου λεπτά. Αν την επαναλαμβάνετε, το παπούτσι σύντομα θα πάρει το σχήμα του ποδιού. Βέβαια, το οινόπνευμα θέλει προσοχή, διότι μπορεί να αποχρωματίσει το παπούτσι.

5. Γεμίστε το παπούτσι με κάλτσες: Σύμφωνα με το Stylecaster, μπορείς να γεμίσεις το κάθε παπούτσι με κάλτσες και να το αφήσεις όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα έχει «ανοίξει» και θα είναι πιο εύκολο να το φορέσετε. Δεν χάνουμε να δοκιμάσουμε το κόλπο αυτό. Ε;

6. Στεγνώστε με το σεσουάρ: Από την προηγούμενη μέρα δοκιμάστε τα παπούτσια. Αν τα νιώθετε πολύ σκληρά, στεγνώστε τα με το σεσουάρ, μέχρι να νιώσετε ότι σας καίει. Μετά περπατήστε για λίγα λεπτά.

7. Φορέστε χάνσαπλαστ: Καλού κακού, βάλτε χάνσαπλαστ στα σημεία που νιώθετε ότι υπάρχει πρόβλημα.