GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“283.000 τουρίστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι 145.000 ήταν Τούρκοι”

Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις Οινούσσες από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2017 από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)...


Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις Οινούσσες από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2017 από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), για θέματα που απασχολούν τα νησιά της χώρας μας.

Στην ανωτέρω ημερίδα ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κος Π. Κουτσίκος, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε από την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να απαγορεύσει στα πλοία της ακτοπλοΐας με τουρκική σημαία να προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια, μεταφέροντας κυρίως τουρίστες.

Δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση δεδομένου ότι ο συνολικός τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο το 2016 έφτασε τους 283.000 τουρίστες εκ των οποίων οι 145.000 ήταν Τούρκοι.

Ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Ε. ζήτησε από τους σύνεδρους να στείλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια Υπουργεία, Ελλάδος και Τουρκίας για την εξεύρεση λύσης.

Στα πλαίσια της Ημερίδας ο κ. Κουτσίκος είχε την ευκαιρία να συζητήσει το ανωτέρω θέμα με τον Υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κουτσίκο ότι θα στηρίξει το αίτημα μας, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στις 12 Οκτωβρίου που θα συναντηθεί επίσημα με τον ομόλογό του Τούρκο Υπουργό που θα επισκεφθεί την Αθήνα.