GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απονομή πτυχίων σε 224 νέους Αστυφύλακες της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής

 Απονομή πτυχίων σε 224 νέους Αστυφύλακες της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων...

 Απονομή πτυχίων σε 224 νέους Αστυφύλακες της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων της 19ης εκπαιδευτικής σειράς 2015-2017, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01-10-2017, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Αναλυτικότερα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής, κατά την οποία ονομάστηκαν 224 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων Μουτάφης.

 Τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες απένειμαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Παύλος Δασκαλάκης καθώς και ο Aναπληρωτής Διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Ελευθεριάδης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν και Μουσταφά Μουσταφά, οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Ροδόπης, Θέμης Τζενετίδης και Ιωάννης Μουρτίδης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης και ο Α’ Υποδιευθυντής της, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ, Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Διοικητής της 783 ΤΜΕ, Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Σιφναίος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Ανακριτής Πρωτοδικείου Ροδόπης Γεώργιος Σαφούρης καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων επέδωσε τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δώρο, στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη.

Στις τελετές ακόμη παρέστησαν οι τοπικές, πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων και πλήθος γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοιτησάντων νέων Αστυφυλάκων.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τη δυσκολία του έργου που τους ανατίθεται, καθώς οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωση τους να διατηρήσουν στη νέα τους πορεία, την ηθική, την εντιμότητα, την αποφασιστικότητα και το θάρρος.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι Ανωτέρα Σχολή υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Η φοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη. Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.