GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Αρνήθηκε ο δήμαρχος να διαβάσει την επιστολή διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Με έκπληξη είδαν όσοι παρακ...



Αρνήθηκε ο δήμαρχος να διαβάσει την επιστολή διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη

ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με έκπληξη είδαν όσοι παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης, το βράδυ της Τρίτης, να στήνεται ένα θέατρο στο προεδρείο μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου, όπου δήθεν ο δήμαρχος ήθελε να διαβάσει την επιστολή διαμαρτυρίας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου και ο πρόεδρος όχι. Σημειωτέον ότι στην επιστολή, ήταν καταγεγραμμένη η σφοδρότατη διαμαρτυρία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου και ό λόγος ήταν ότι την ημέρα που γιόρταζε ο πολιούχος της πόλης και ήταν επίσημη αργία, ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος όρισε δημοτικό συμβούλιο, παρόλο που σύμφωνα με την επιστολή του Μητροπολίτη, προφορικά του ζητήθηκε να μην ορίσει συνεδρίαση και να σεβαστεί την ιερότητα της ημέρας, κάτι που ο δήμαρχος δεν άκουσε και το έπραξε. Αυτό στάθηκε η αφορμή ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης να στείλει μία επιστολή όπου εκφράζετε η σφοδρότατη διαμαρτυρία του με αίτημα αυτή η επιστολή να αναγνωστεί στο Σώμα και που όπως θα δούμε στο βίντεο οι δύο πολιτικοί άρχοντες προτίμησαν να «στήσουν» ένα «καβγαδάκι» στην έδρα, με σκοπό να μην την διαβάσουν. Αυτό όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την αγανάκτηση και την έκρηξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτη Καμαρίδη για να εισπράξει μία μεγαλοπρεπέστατη «αφαίρεση» του λόγου, ώσπου ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά του προέδρου, θυμίζει συμπεριφορά Χούντας και φασισμού.

Ένα κρίσιμο σημείο της επιστολής του σεβασμιότατου που δεν έλαβε υπόψη του ο δήμαρχος και μη μας πει ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ορίζει τις συνεδριάσεις γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Δρεμσίζης είναι στον πολύ στενό πυρήνα του δημάρχου και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, είναι ότι ο Σεβασμιότατος ζήτησε να αναγνωστεί η επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το Σώμα να ενημερωθεί για την αγανάκτηση του εκπροσώπου της Ορθοδοξίας στην Ξάνθη. Ερώτημα πλέον τίθεται αν ο δήμαρχος προσκόλλησε στην «προοδευτικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να στηριχθεί στις επόμενες εκλογές. Αυτό το τελευταίο είναι αυθαίρετο και ο λόγος είναι ότι λειτουργώντας έτσι. διώχνει από κοντά του συνεργάτες που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα το σκεφτούν πολύ για να το ακολουθήσουν στο ψηφοδέλτιο του στις επόμενες εκλογές. Άρα, λογικό είναι ο δήμαρχος να ρίχνει γέφυρες στην όση «προοδευτικότητα» απέμεινε στην Ξάνθη.