GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φωτιά στον οικισμό Μάνταινα της ορεινής Ξάνθης

Σύμφωνα με την XanthiNet, Πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το πομακοχώρι Μάνταινα πριν μερικές ώρες η οποία ωστόσο χάρη στην έγκαιρε παρέμβασ...

Σύμφωνα με την XanthiNet, Πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το πομακοχώρι Μάνταινα πριν μερικές ώρες η οποία ωστόσο χάρη στην έγκαιρε παρέμβαση της πυροσβεστικής έχει σχεδόν σβήσει ενώ στην κατάσβεση βοήθησαν και δυο αεροπλάνα. Στην αρχή οι κάτοικοι φοβούμενοι μήπως η φωτιά επεκταθεί καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά πεύκα προσπάθησαν να την κρατήσουν μακρία μόνοι τους με ότι μέσο διέθεταν μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική κι όπως φαίνεται τα κατάφεραν μια αρά.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι του οικισμού πάντως μιλώντας αποκλειστικά στην XANTHINET τονίζουν πως αν δεν είχε φτάσει γρήγορα η πυροσβεστική η ζημιά θα ήταν μεγάλη ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 4 στρέμματα ξερών χόρτων που κάηκαν.

Παράκληση των κατοίκων του οικισμού Μάνταινα ήταν να μεταφέρουμε το τεράστιο «ευχαριστώ» τους προς τους άνδρες της πυροσβεστικής για την άμεση ανταπόκριση τους και για την κατάσβεση τελικά της φωτιάς.

Οι αιτίες της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αν και υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.