GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η σπουδαιότητα της βιταμίνης Β

Οι βιταμίνες είναι οι ουσίες που παίζουν τον πιο καθοριστικό ρόλο στο πως θα λειτουργήσει ο οργανισμός μας, για αυτό το λόγο θα πρέπει ...



Οι βιταμίνες είναι οι ουσίες που παίζουν τον πιο καθοριστικό ρόλο στο πως θα λειτουργήσει ο οργανισμός μας, για αυτό το λόγο θα πρέπει να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το τι τρώμε και σε τι ποσότητα συμβαίνει αυτό.

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β έχει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη σε υψηλές δοσολογίες, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας. Αυτό προέκυψε ύστερα από μια ανάλυση από 18 κλινικές μελέτες που αφορούσαν συνολικά 832 ασθενείς, οι οποίοι έκαναν θεραπεία με αντιψυχωσικά φάρμακα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης αυτής, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β6, Β8 και Β12) ήταν πολύ αποτελεσματικές (όταν χορηγούνταν σε υψηλές δόσεις) στη μείωση των συμπτωμάτων των περισσότερων ασθενειών. Επίσης, όσο πιο έγκαιρα είχε ξεκινήσει η λήψη τους μετά τη διάγνωση της ασθένειας, τόσο μεγαλύτερο ήταν και το όφελος για τον ασθενή.

Οι φυσικές πηγές της βιταμίνης Β είναι: ψάρια, πουλερικά, συκώτι, χοιρινό, αβγά, όσπρια και μπανάνα για τη Β6. Κόκκινο και λευκό κρέας, αυγά, ψάρια και όσπρια για τη Β5. Κόκκινο και λευκό κρέας, αβγά, όσπρια και φιστίκια για τη Β3. Γαλακτοκομικά, κόκκινο κρέας, λευκό κρέας, δημητριακά ολικής αλέσεως, και πράσινα λαχανικά για τη Β2 και χοιρινό κρέας, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηροί καρποί για την Β1.

Από τα παραπάνω προκύπτουν πως ανεξάρτητα από τη διατροφή που ακολουθούμε, μπορούμε να προσλάβουμε καθημερινά την απαραίτητη ποσότητα σε βιταμίνη Β.