GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Απάντηση σε λασπολογήματα για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου»

«Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 2+2+1 = 5 και όχι μηδέν, όπως ισχυρίζονται Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και ορισμένα Μ.Μ.Ε.» Με αφορμή, (α) την υπ’ αρ. 3468/31....

«Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: 2+2+1 = 5 και όχι μηδέν, όπως ισχυρίζονται Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και ορισμένα Μ.Μ.Ε.»

Με αφορμή,

(α) την υπ’ αρ. 3468/31.08.2017 ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.,


(β) την από 04.09.2017 αναφορά βουλευτή με τίτλο ‘‘Ώρα μηδέν για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: οι Εβρίτες καταφεύγουν στην γειτονική Τουρκία για περίθαλψη!!’’,

(γ) το από 06.09.2017 δημοσίευμα στο ‘‘Πρώτο Θέμα’’ με τίτλο ‘‘Θλιβερή πραγματικότητα: Χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές το νοσοκομείο Διδυμοτείχου’’,

Διερωτάται κάθε νοήμων άνθρωπος αν πρόκειται για έλλειψη βασικών γνώσεων αριθμητικής ή για σκόπιμη και συστηματική παραπληροφόρηση. Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε ότι:

Δεν υπάρχει έλλειψη ορθοπεδικών. Σήμερα, το ορθοπεδικό τμήμα απασχολεί περισσότερους ιατρούς από ποτέ: 2 μόνιμους + 2 επικουρικούς + 1 στρατιωτικό = 5 και όχι κανέναν όπως ισχυρίζονται κάποιοι! Ο πρόσφατα διορισμένος μόνιμος ορθοπεδικός όντως αναμένεται να αποχωρήσει, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα σε άλλο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία θα αναπληρωθεί άμεσα από τον επόμενο στη λίστα επιτυχόντων, που είναι συνολικά 16!


Στην περιοχή ευθύνης του νοσοκομείου απασχολούνται 4 (!!) οδοντίατροι του δημοσίου (1 στο κέντρο υγείας Σουφλίου, 1 στο ΠΕΔΥ Διδυμοτείχου, 2 στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας), ενώ ουδέποτε υπεβλήθη παράπονο ότι δεν επαρκούν.

Ουρολόγος έρχεται από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και πραγματοποιεί εξωτερικά ιατρεία στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου κάθε Πέμπτη (βλ. Εικόνα 1).

Εικόνα 1. Ο «ανύπαρκτος» ουρολόγος σε προγραμματισμένο ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Διδυμοτείχου

(Πέμπτη 07.09.2017, 10:35 π.μ.)

Την Πέμπτη 07.09.2017, εκδόθηκε η απόφαση διορισμού επικουρικού οφθαλμίατρου που θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για 3 έτη.

Το ιατρικό προσωπικό όχι μόνο δεν αποψιλώνεται αλλά συνεχώς ενισχύεται. Ενδεικτικά, τον Ιούλιο του 2017 υπηρετούσαν συνολικά 34 ειδικοί ιατροί έναντι 33 που υπηρετούσαν τον ίδιο μήνα του 2014. Η κατάσταση αναβαθμίζεται περαιτέρω, αν ληφθεί υπόψη η σημερινή πρόσληψη του επικουρικού οφθαλμίατρου και 3 μόνιμων ιατρών: αναισθησιολόγου, μικροβιολόγου, νεφρολόγου, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα έως το τέλος του έτους.

Από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων της παρούσας διοίκησης (Μάιος 2016) μετακινήθηκαν 3 εργαζόμενοι (πλην ιατρών) από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη και αναπληρώθηκαν από 3 που ήρθαν στο Διδυμότειχο από την Αλεξανδρούπολη, δηλαδή 3-3 = 0 και όχι άφθονοι όπως ισχυρίζονται. Στο ίδιο διάστημα, όταν παρέστη επείγουσα ανάγκη, 4 ιατροί μετακινήθηκαν προσωρινά από την Αλεξανδρούπολη στο Διδυμότειχο. Συνεπώς, η «άθλια πολιτική του Διοικητή» όχι μόνο δεν αποψίλωσε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αλλά αντίθετα το υποστήριξε στις δυσκολίες. Αποσιωπάται, βέβαια, ότι το διάστημα 2010-2015 μετακινήθηκε πληθώρα εργαζομένων μονόπλευρα από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και ότι η παρούσα διοίκηση έχει αρχίσει να αποκαθιστά αυτές τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Ισχύει η αυξημένη δυνατότητα του κέντρου υγείας Ορεστιάδας να συνεισφέρει σε νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο και γίνεται με μηνιαίες μετακινήσεις (συνήθως) 3-4 ατόμων. Ζητάμε συνεχώς από τις προϊστάμενες αρχές μας οι μετακινήσεις αυτές να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Ανέκαθεν οι αξονικές τομογραφίες κατά τις μη εργάσιμες ώρες και ημέρες (περίπου 85 ασθενείς/έτος που αντιστοιχεί σε 1 περιστατικό ανά 10 βάρδιες εκτός ωραρίου) διενεργούνταν σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην Ορεστιάδα ή στο Διδυμότειχο, με το οποίο το νοσοκομείο συνάπτει σχετική σύμβαση (μηδενικό κόστος για τους ασθενείς). Ήδη από 24/9/2017, οι υπηρετούντες τεχνολόγοι ακτινολογικού θα εκπαιδευτούν στον χειρισμό του αξονικού τομογράφου και θα ξεκινήσει σύντομα η 24ωρη λειτουργία του αξονικού, για πρώτη φορά από την εγκατάστασή του.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). δεν μπορεί να έκλεισε, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν προβλέπεται ούτε προβλεπόταν ποτέ στον οργανισμό του νοσοκομείου. Για να κλείσει κάτι πρέπει πρώτα να έχει ανοίξει!!


Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) δεν πρόκειται να κλείσει. Η αναστολή χορήγησης ρεπό και αδειών αφορούσε συγκεκριμένη εβδομάδα (28.08-03.09.2017), που εργαζόμενοι αποχώρησαν εκτάκτως για λόγους υγείας. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι κατάλληλες μετακινήσεις προς αυτό το τμήμα και υλοποιήθηκε σχεδιασμός για το μέλλον με συμβολή των στελεχών του χειρουργικού τομέα.

Προ διετίας (άλλη διοίκηση), υπήρξε νεφροπαθής, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, που επισκέπτεται την Ελλάδα για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο, ο οποίος όντως έκανε αιμοκαθάρσεις στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Φέτος, ο συγκεκριμένος κύριος, καθώς και ένας ακόμη μόνιμος κάτοικος Γερμανίας Ελληνικής καταγωγής, για πρώτη φορά εξυπηρετούνται ΟΛΟΙ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Είμαστε «Εθνικά Υπερήφανοι», διότι:

Εξυπηρετούμε όλη την περιοχή ευθύνης μας, δηλαδή μια παραμεθόρια και ευαίσθητη περιοχή όπου οι υπερήλικες απαριθμούν το ¼ του πληθυσμού (άνω του μέσου όρου της χώρας), συχνά χωρίς πλησίους ασθενείς, και συχνά με χαμηλό εισόδημα. Ακόμη, εξυπηρετούμε, σε όρους συνεργασίας/συλλειτουργίας με το 219 ΚΙ.Χ.Ν.Ε. Διδυμοτείχου, το πολυάριθμο προσωπικό του στρατού.

Εξυπηρετούμε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών εκτός της περιοχής ευθύνης μας (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη κλπ.), ειδικά στη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων. Έτσι, στο α’ εξάμηνο του 2017 τα χειρουργεία ήταν κατά 12% αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Εξυπηρετούμε μόνιμους κατοίκους άλλων χωρών με αποτελεσματικότητα και απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητά τους (θρησκεία, κουλτούρα, κλπ.). Ενδεικτικά, το 1% των νοσηλευθέντων του α’ εξαμήνου του 2017 ήταν πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. και το 4,35% αυτών πολίτες χωρών της Ε.Ε.

Η αναβαθμισμένη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (M.T.N.) συμβάλλει καθοριστικά στον επαναπατρισμό Εβριτών, έστω και για λίγες εβδομάδες ή μήνες. Ακριβώς γι’ αυτό, κατά το α’ εξάμηνο του 2017 οι συνεδρίες της Μ.Τ.Ν. ήταν κατά 30% αυξημένες (συγκριτικά με το αντίστοιχο το 2012), που μεταφράζεται σε κατά μέσο όρο 3,3 επιπλέον ασθενείς κάθε μήνα.

Αδυνατούμε να εντοπίσουμε έστω και μια επίσημη πηγή, που με στατιστικά στοιχεία να επιβεβαιώνει ότι κάποιοι Εβρίτες προτιμούν ή αναγκάζονται να επιλέξουν υπηρεσίες υγείας γειτονικών χωρών.

Τα ανωτέρω καταδεικνύουν τη μονότονα επαναλαμβανόμενη και αδικαιολόγητη κινδυνολογία, τη σκόπιμη και συστηματική παραπληροφόρηση για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον όποιο αγώνα για αναβάθμιση και αυτονομία. Προφανώς κάποιοι ακολουθούν πιστά το δόγμα του Χιτλερικού Γκαίμπελς: «πες – πες ψέματα, όλο και κάτι θα μείνει».


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ – Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ