GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευχαριστήριο Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως για τη συμμετοχή στην ονομαστική εορτή του

Από το γάμο στο Επισκοπείο για να δώσουν και να πάρουν ευχές Mε την βοήθεια και τη χάρη του Θεού, πέρασε για μια ακόμη χρονιά η ημέρα ...


Από το γάμο στο Επισκοπείο για να δώσουν και να πάρουν ευχές

Mε την βοήθεια και τη χάρη του Θεού, πέρασε για μια ακόμη χρονιά η ημέρα της μνήμης του Αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, κατά την οποίαν ο Επίσκοπός σας εόρτασε την ονομαστική του εορτή.

Ευχαριστώ τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες που συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαριστής μητρός μου Αικατερίνης το πρωί του Σαββάτου, που συνευχήθηκαν μετά του ποιμνίου μου στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Ανθίμου και στη χειροτονία του νέου αρχιμανδρίτου της Μητροπόλεώς μας (και επί επταετία αρχιδιακόνου) π. Χριστοδούλου Καραθανάση.

Ευχαριστώ τους τους συνοδοιπόρους και συναντιλήπτορες της κοινωνικής προσφοράς της Μητροπόλεώς μας, Άρχοντες και Ηγήτορες της Πολιτείας, του ενδόξου Στρατού μας, του Πανεπιστημίου μας και των τοπικών μας Υπηρεσιών, από τον Περιφερειάρχη μας, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, το Στρατηγό και τους Ταξιάρχους μας μέχρι τους δημοτικούς συμβούλους και τους αξιωματικούς του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής μας.

Ευχαριστώ τους προσφιλέστατούς μου κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες στο πνευματικό έργο της Επαρχίας μας, αυτούς που καθημερινά φροντίζουν για την κατά Θεόν καλλιέργεια του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ευχαριστώ, τέλος, όλους εσάς τους ευλογημένους χριστιανούς της Μητροπόλεώς μας, όσους προσευχηθήκατε στις ακολουθίες του διημέρου για τον Επίσκοπό σας σε όλους τους ναούς της Επαρχίας μας από τη Λυκόφη μέχρι τη Γεμιστή, τα Δίκελλα και το νησί της Σαμοθράκης, όσους προστρέξατε στο Επισκοπείο για να ευχηθείτε στον Ποιμενάρχη σας και όσους από μακρόθεν δεηθήκατε στο Χριστό και στην Παναγία μας υπέρ του ποιμενάρχου σας.

Όλους ανεξαιρέτως σας ευχαριστώ και σας παρακαλώ να συνεχίσετε να εύχεσθε για μένα στον Κύριό μας, ώστε να με ενδυναμώνει και να με φωτίζει στη διαποίμανση του ευλογημένου ποιμνίου της ακριτικής μας Μητροπόλεως. Οι ευχές, οι προσευχές και η αγάπη σας είναι απαραίτητες στον καθημερινό μας αγώνα για την κατά Θεόν ευημερία του λαού μας.

Αντεπεύχομαι για όλους σας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, στην Παναγία Μητέρα Του και με τις ευλογίες του εν αγίοις ενδόξου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, να έχετε πλούσια τη Χάρη του Θεού στις οικογένειές σας και στη ζωή σας.

Ευχέτης προς Κύριον υπέρ όλων ημών
Ο Επίσκοπός σας
† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ