GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σοκ – Ενόχλησε αγοράκι στην Κομοτηνή – Αστυνομικοί τον καταδίωξαν μέχρι την Ξάνθη

Παρελθόν στην αποπλάνηση ανηλίκων είχε ο άνδρας που εντοπίστηκε στην Κομοτηνή να ενοχλεί ανήλικα αγόρια, δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης ασ...

Παρελθόν στην αποπλάνηση ανηλίκων είχε ο άνδρας που εντοπίστηκε στην Κομοτηνή να ενοχλεί ανήλικα αγόρια, δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης αστυνομικών, καταδιώχτηκε και τελικά συνελήφθη στην γειτονική Ξάνθη.
Το περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες μέρες στην πόλη μας και έρχεται να «θορυβήσει» τους γονείς παιδιών και εφήβων, για τη δράση ανθρώπων που στοχεύουν στην εκμετάλλευση τους καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Από πληροφορίες που έχει συλλέξει ο «Χρόνος» γύρω από τη δράση του άνδρα, προέκυψε ότι είχε συλληφθεί αρχές του τρέχοντος έτους σε άλλη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε τότε σε βάρος του να περιλαμβάνει τα αδικήματα της αποπλάνησης και απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκων.
Στην περιοχή της Εκτενεπόλ στην Κομοτηνή και επιβαίνοντας σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ο 59χρονος άνδρας προέβη σε λεκτικές πράξεις παρενόχλησης ανήλικου αγοριού. Όμως η άμεση αντίδραση του μικρού αγοριού και η κίνησή του να καλέσει την αστυνομία, ήταν αυτή που απέτρεψε την περαιτέρω δράση του άνδρα. Αστυνομικοί ανταποκρινόμενοι στην κλήση έσπευσαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν το αυτοκίνητο, μετά την περιγραφή και τις υποδείξεις του καταγγέλλοντος.
Στη θέα των αστυνομικών ο 59χρονος όχι απλά δεν σταμάτησε, αλλά πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί δεν έμειναν αμέτοχοι και τον ακολούθησαν. Όπως πληροφορούμαστε η καταδίωξη κατέληξε στην Ξάνθη, όπου σε αστυνομικό μπλόκο ο άνδρας αναγκάστηκε να σταματήσει.
Σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί για την ταυτότητα του άνδρα, διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε παρελθόν στην αποπλάνηση ανήλικων αγοριών. Συγκεκριμένα ο 59χρονος συνελήφθη στις Σέρρες στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 για αποπλάνηση και απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 12χρονων αγοριών, στις 9 Δεκεμβρίου 2016, στην πόλη των Σερρών.
Ο 59χρονος οδήγησε τα παιδιά στο αυτοκίνητο του με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν οδηγίες για το δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο Σερρών. Νωρίτερα, είχε αποπειραθεί να αποπλανήσει έναν ακόμη 12χρονο στην ίδια περιοχή. Ο 59χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, συνελήφθη και σχηματίσθηκε σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.
Μάλιστα αμέσως μετά τη σύλληψή του και με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 59χρονου Έλληνα, που συνελήφθη με ένταλμα της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (05-01-2017), για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικων παιδιών. Από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του είχε προκύψει ότι ο 59χρονος είναι από την Ξάνθη.
Όσον αφορά το περαστικό στην Κομοτηνή, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που συνέλεξε ο «Χ» δεν σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκων, αλλά μόνο για αυτό της αντίστασης κατά της αρχής, γιατί ο 59χρονος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και καταδιώχτηκε από την Κομοτηνή μέχρι την Ξάνθη.
Πάντως το γεγονός ότι ο 59χρονος που εντοπίστηκε στην Κομοτηνή να παρενοχλεί, έστω και λεκτικά ανήλικο αγόρι, έχει παρελθόν στα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά τις αρμόδιες Αρχές.
xronos.gr