GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


η φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Νέα Ορεστιάδα!

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η “Ημέρα ευαισθητοποίησης εθελοντή αιμοδότη” στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017. Ο Σ...



Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η “Ημέρα ευαισθητοποίησης εθελοντή αιμοδότη” στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας “Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός”, η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-Α “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”, η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας και ο Δήμος Νέας Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC-DAY) συν διοργάνωσαν ημέρα εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία της πόλης για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, όπου συγκεντρώθηκαν 41 ασκοί, οι οποίοι διατέθηκαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με παράλληλη ενημέρωση από τους ανθρώπους διαχείρισης των προγραμμάτων συνεργασίας γειτονικών χωρών.

Το απόγευμα, η φλόγα της αγάπης, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, διέσχισε την πόλη και κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου μικροί άνθρωποι με δάδες άναψαν τον ειδικό βωμό που είχε στηθεί γι’ αυτό το σκοπό, διαδίδοντας έτσι την ιδέα του εθελοντισμού.

Συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι εθελοντές από το 4ο δημοτικό σχολείο Νεας Ορεστιάδας, τον αθλητικό όμιλο Νέας Βύσσας και τη Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας.

Η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α.) του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών. Η πορεία της «Φλόγας» ξεκίνησε φέτος στις 12 Αυγούστου από το Ξυλόκαστρο και θα ολοκληρωθεί στο Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας τη Δευτέρα (25/09/2017).

Στη συνέχεια, πολιτιστικού σύλλογοι της πόλης σε συνεργασία με την Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς στους ήχους της ορχήστρας του Χρήστου Κουρούδη και του Στέφανου Ζεράϊ. Την οργάνωση των ηχητικών συστημάτων ανέλαβε η ομάδα του κυρίου Νίκου Τζέλλα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Μαυρίδης Βασίλειος, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών κύριος Αναστάσιος Κοντακίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, και οι πρόεδροι και μέλη των συλλόγων της Νέας Ορεστιάδας: Οι Θράκες, Ο Διγενής, Απειρωτάν, Το Λεοντάριον, Προφήτης Ηλίας, ο σύλλογος Κλεισούς, Το Κρασοχώρι, Τα Αμπέλια και το Λύκειο Ελληνίδων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συλλέχθηκαν από την ομάδα του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας, 12 δείγματα μυελού των οστών.