GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ;

Δευτερολογία της Ειδ. Αγορήτριας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, επί του Ν/Σ «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δη...



Δευτερολογία της Ειδ. Αγορήτριας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, επί του Ν/Σ «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις»

Για το νομοσχέδιο και την έλλειψη κοινωνικού διαλόγου

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ούτε ήθελε τον κοινωνικό διάλογο, ούτε τον επεδίωξε. Φέρατε τελευταία στιγμή, στην ακρόαση φορέων, 30 φορείς όπως όπως μέσα σε ένα απόγευμα και αυτό ήταν όλο.

Να μην ξαναπεί η κ. Αχτσιόγλου ότι έστειλε το νομοσχέδιο στην Ο.Κ.Ε. γιατί δεν το έκανε εγκαίρως. Ο νόμος λέει ότι για να μπορέσει να γίνει η απαιτούμενη ουσιαστική επεξεργασία ενός σχεδίου νόμου από τις υπηρεσίες της Ο.Κ.Ε. και η συζήτηση με όλους τους κοινωνικούς φορείς, εργατικούς και εργοδοτικούς, χρειάζονται τουλάχιστον 40 ημέρες.

Επομένως, εάν πραγματικά θέλατε ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, με ουσιαστικές προτάσεις και επισημάνσεις θα είχατε πράξει διαφορετικά. Εσείς, όμως, θέλατε να φέρετε τελευταία στιγμή κάποιες θετικές διατάξεις μόνο και μόνο για να «μπαλώσετε» την κατάσταση και να πάει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Ερωτώ την κ. Υπουργό: Τι σας οδήγησε στο να αποσύρετε μια κατά τα άλλα θετική διάταξη που αφορά τη διαβούλευση σε επίπεδο πρωτοβάθμιας μονάδας, σε επίπεδο επιχείρησης; Πρόκειται για μια διάταξη δικού μας νόμου που επεκτείνετε και έχει νόημα. Γιατί την αποσύρετε λοιπόν; Ποιος σας το υπέδειξε; Είναι ντροπή αυτό που κάνετε και αποδεικνύει ότι αυτό το νομοσχέδιο κατατέθηκε άρον άρον! Να δώσετε στη Βουλή την διαβεβαίωση ότι θα επαναφέρετε τη διάταξη αυτή και να δεσμευτείτε για το χρόνο που θα την φέρετε!

Για την Τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η Τροπολογία που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη αφορά μεταξύ άλλων ένα φλέγον κοινωνικό ζήτημα που δημιούργησε το τερατούργημα Κατρούγκαλου και αποκαθιστά την τεράστια αδικία που υφίστανται οι χήρες και οι χήροι.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το ζήτημα για τους ανθρώπους αυτούς θα προκύψει το 2019. Ζητώ από την κ. Αχτσιόγλου, να συναντηθεί και η ίδια με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.» για να μάθετε από τους ίδιους πως ζουν και πως στοχοποιούνται! Έστω και την τελευταία στιγμή κάντε δεκτή την Τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ρυθμίζει το ζήτημα αυτό όπως επίσης και το ζήτημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη επειδή δεν μπορούν να καταβάλλουν τις οφειλές τους.