Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Τι άλλο θα δούμε στην Ελλάδα; Τι τους πείραζε;Η κυβέρνηση απαγορεύει στα Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν!


Έχω την τύχη να βρίσκομαι με ανθρώπους των ΤΕΑ Ξάνθης και να συνομιλώ. Μάλιστα, θεωρώ τον εαυτό μου διπλά τυχερό, γιατί μεταξύ αυτών, υπάρχουν και Ξανθιώτες που πολέμησαν το 1974 στην Κύπρο και κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία να παρελάσουν ή να συμμετάσχουν σε διάφορες ασκήσεις του ΔΣΣ το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πρόσφατα μάλιστα, το ΔΣΣ τους επαίνεσε και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στην άμυνα της Χώρας. Αλήθεια, ποιο ήταν το σκεπτικό που οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης αποφάσισαν ξαφνικά να τους στερήσουν αυτήν την μικρή τιμή; Γιατί αποφάσισαν για μία ακόμη φορά από ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού να στερήσουν την περηφάνια και να ποδοπατήσουν το γόητρο τους; Την τιμή τους;
Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, ενόχλησε τους ανθρώπους της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να ποδοπατά χωρίς κανένας να αντιδρά την υπερηφάνεια του Ελληνικού Λαού. Ο ενθουσιασμός των Εθνοφυλάκων, η ανταπόκριση στο κάλεσμα της πατρίδας και η διάθεσή τους για προσφορά, αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή των πολιτών σε κάθε εμφάνιση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε παρελάσεις ή άλλες εκδηλώσεις, προκαλεί πονοκέφαλο στους εθνομηδενιστές, οι οποίοι φροντίζουν να το δείχνουν με κάθε ευκαιρία.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη απαγορεύεται η παρέλαση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017!

Η απόφαση του ΥΠΕΣ, με αριθμό πρ. 31849 και ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2017 που απευθύνεται προς την Προεδρεία της Δημοκρατίας, τα υπουργεία, τους φορείς της αυτοδιοίκησης , αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και των Σωμάτων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στα Τάγματα Εθνοφυλακής λάβουν μέρος στις παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, σε όλη την επικράτεια!

Δείτε το επίμαχο σημείο:Το επίμαχο έγγραφο, το οποίο πέρα από την κοινοποίησή του στους παραπάνω φορείς, έχει δημοσιευθεί και στην Διαύγεια. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩΗ προκλητική αυτή απόφαση, έρχεται σε μια περίοδο όπου ο θεσμός της Εθνοφυλακής αναβαθμίζεται λόγω των αυξανόμενων αναγκών του Στρατού Ξηράς, τα Τάγματα επανδρώνονται με περισσότερους άνδρες, ενώ μετά από μεγάλη προσπάθεια της ηγεσίας, των διοικητών και του συνόλου του προσωπικού, η παρεχόμενη εκπαίδευση αλλάζει προς το καλύτερο, εισάγοντας νέα δεδομένα που θα επιτρέχουν στον μαχητή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου της μάχης, αν και όποτε χρειαστεί.

Οι Εθνοφύλακες, όπως και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζονται να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο και όσους αντιστάθηκαν στην ιταλική εισβολή, τους μαχητές και τους πεσόντες, οι οποίοι ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΗΤΑΝ ΕΦΕΔΡΟΙ που κλήθηκαν μέσω της επιστράτευσης να πολεμήσουν!

Προφανώς και για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, έπαιξαν ρόλο οι αριστερές ιδεοληψίες και η αποστροφή σε κάθε τι εθνικό. Πατρίδα, Σημαία, Θρησκεία, Στρατός, Παιδεία, αποτελούν …αλλεργιογόνες έννοιες για την κυβέρνηση της Αριστεράς – ΑΝΕΛ, παρά το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται συνεχώς να υποκαθιστούν (και το κάνουν με απόλυτη επιτυχία) τις ανύπαρκτες υπηρεσίες, σε κάθε κρίση και σε κάθε ανάγκη της κοινωνίας.

Παράλληλα, ο ενθουσιασμός των Εθνοφυλάκων, η ανταπόκριση στο κάλεσμα της πατρίδας και η διάθεσή τους για προσφορά, αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή των πολιτών σε κάθε εμφάνιση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε παρελάσεις ή άλλες εκδηλώσεις, προκαλεί πονοκέφαλο στους εθνομηδενιστές, οι οποίοι φροντίζουν να το δείχνουν με κάθε ευκαιρία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως το 2017, έχει κηρυχτεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», ενώ με βρίσκεται ένα βήμα πριν την ψήφισή του και ο νέος νόμος που θα διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής, με σκοπό την αναβάθμισή της.

–Αλήθεια, είναι εν γνώση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου, η απόφαση του κυβερνητικού εταίρου; Προφανώς και είναι, καθώς το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στο ΥΠΕΘΑ. Έχει κάνει ενέργειες ο υπουργός, ώστε να αρθεί η παράλογη αυτή αξίωση και τα Τάγματα Εθνοφυλακής, τα οποία στελεχώνονται από συνειδητοποιημένους πολίτες κάθε περιοχής και αποτελούν σάρκα των ίδιων των τοπικών κοινωνιών;

–Ποιες είναι οι ενέργειες του Αρχηγού ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τους Εθνοφυλακές και με κάθε ευκαιρία βρίσκεται στο πλευρό τους, παρακολουθώντας τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και τονώνοντας το ηθικό τους;

Η απαγόρευση στα Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν, αποτελεί μια βάναυση προσβολή απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως στον Στρατό Ξηράς στα Τάγματα Εθνοφυλακής, στις Διοικήσεις τους και σε κάθε ενεργό Εθνοφύλακα προσωπικά.

Ελπίζουμε να γράφτηκε εκ «παραδρομής» αυτή η φράση και το «δεν» θα παρελάσουν να μπήκε από λάθος και το χτύπημα του δαίμονα του «πληκτρολογίου». Διαφορετικά ο Π. Καμμένος σαν Υπουργός Άμυνας καθώς και ο αρχηγός του Στρατού είναι εκτεθειμένοι στα μάτια χιλιάδων ΤΕΑτζίδων αλλά και των Ελλήνων πολιτών που στηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν το παρών όπου χρειάζεται και όχι μόνο στις παρελάσεις.

Ελπίζουμε τέλος αυτή την ιδεοληψία των «προοδευτικών», ξεκινώντας από τα απλά, όπως η παρέλαση του προσωπικού των ΤΕΑ, να μην κληθεί ο Ελληνικός Λαός να την πληρώσει με το αίμα του.
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.