GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γέφυρα των Κιμμερίων και οι …. πολιτικές γέφυρες

Γιοφύρι της Άρτας κατάντησε η γέφυρα των Κιμερίων όπου προεκλογικά η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα κατασκευάσει νέα. Όσοι έχουν μνή...



Γιοφύρι της Άρτας κατάντησε η γέφυρα των Κιμερίων όπου προεκλογικά η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα κατασκευάσει νέα. Όσοι έχουν μνήμη θυμούνται και τον Φ. Καραλίδη ως τότε Αντιπεριφερειάρχης που περίμενε την μελέτη αφού αυτό αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη με την συμμετοχή του δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη. Μάλιστα δεν θα ξεχάσουμε τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Τσέπελη, ο οποίος ήταν σχεδόν καθημερινά εκεί – δεν γνωρίζουμε για ποιόν ακριβώς λόγο, αλλά ήταν εκεί με τους κολλητούς του δημοσιογράφους και φωτογραφιζόταν και …δεσμευόταν ότι σε ένα χρόνο η γέφυρα θα ήταν έτοιμη. Είμαστε βέβαιοι ότι την γέφυρα, θα την τελείωνε αν νωρίτερα ο Δημαρχόπουλος δεν αποφάσιζε να τον «τελειώσει» πολιτικά. Δεν ξέρουμε αν το κατάφερε.

Μετά ήρθαν οι εκλογές, ήρθε η παράταξης του σημερινού Δημάρχου, συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης και το πρώτο μέλημα ήταν να κατεδαφίσει τον Τσέπελη και μετά … να στήσει, όπως δεσμεύθηκε, την γέφυρα.

Τελικά και τον Τσέπελη έκανε ποιο δυνατό και την γέφυρα δεν έστισε και ας γκρινιάζει τα δύο τελευταία χρόνια καθημερινά ο Ιπποκράτης Καμαρίδης για την γέφυρα που δεν στήνεται και κινδυνεύει κόσμος και κοσμάκης από τα Κεμέρια και όχι μόνο. Αλλά ο δήμαρχος δεν ακούει ούτε τον γιατρό αλλά ούτε και τους Κιμεριώτες.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονισθεί ότι την ευθύνη την έχουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων που προέρχονται από τα Κεμέρια όπου δυστυχώς το μόνο τους μέλημα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πώς να μετατρέψουν την δημοτική Κοινότητα των Κιμμερίων σε «σφηκοφωλιά» του Προξενείου, τύπου Εχίνου, αδιαφορώντας στην κυριολεξία για τις ζωές των συγχωριανών τους.

Αν αυτοί οι κύριοι που τάχα μου ντε οι Κιμεριώτες τους ψήφισαν για να τους λύνουν τα προβλήματα, πίεζαν τον Δημαρχόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες είναι βέβαιο ότι ο δήμαρχος, θα υπέκυπτε και θα έψαχνε τρόπο και χρήμα για να ολοκληρώσει την μελέτη.

Χρήμα ο δήμαρχος έχει «περισσευούμενο» γύρω στα 10 εκατομμύρια, ας διέθετε από εκεί ένα κονδύλι για την μελέτη της γέφυρας των Κιμερίων άρα… Κάτι άλλο λείπει από την βούληση του δημάρχου … εκτός αν πήρε χαμπάρι ότι οι Κιμεριώτες δεν θα ξαναψηφίσουν την παράταξη του οπότε … πολιτικά … να πει κανείς ότι στέκει;

Διότι είθιστε στον Δήμο Ξάνθης αλλά και σε όλη την Ελλάδα οι αρχηγοί να κάνουν έργα ανταποδοτικά με… τους ψήφους που θα πάρουν.

Από τότε, ο μόνος κατεδαφισμένος είναι ο Μ. Τσέπελης και που μαθαίνουμε ότι ο δήμαρχος προσπαθεί να ρίξει γέφυρες φιλίας προς τον παλιό αντιδήμαρχο γιατί εκλογές έρχονται και πώς θα τις πάρει με την παράταξη του σαν το γιοφύρι της Άρτας και όχι των Κιμερίων που ολημερίς το χτίσανε το βράδυ γκρεμιζόταν;

Στο παιγνίδι μπήκε και ο Αντιπεριφερειάρχης και καλώς έπραξε γιατί δεν είναι δυνατόν να περιμένει την μελέτη για το χτίσιμο της γέφυρας από τον δήμαρχο και αυτή να μην έρχεται.

Η τελική εικόνα έτσι όπως σχηματίζεται τουλάχιστον σήμερα με αφορμή την γκρεμισμένη γέφυρα του Ιάσμου και την «παλαντζαρισμένη» γέφυρα των Κιμερίων σπάνε τις … πολιτικές γέφυρες μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και της Αντιπεριφέρειας.