GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών”

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 25953/31-7-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα ...



Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 25953/31-7-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζουμε ότι με το π.δ.1/2007 «Καθιέρωση της 30ής Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» (Α 1), έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή και μόνο στις έδρες των Περιφερειών.

Οι εκδηλώσεις μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ


Με την ευκαιρία του εορτασμού ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, ο οποίος καθιερώθηκε με το ΠΔ 1/2007 «Καθιέρωση της 30ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

10:15 Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Ζαχαρούλα Θεοδωροπούλου δασκάλα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

10:45 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Δ/ντή Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση

Τελετάρχες ορίζονται ο Αθανάσιος Χριστοδουλάκης & η Ευγενία Εξακοΐδου

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης και η 29η ΤΑΞΠΖ.

Στις τελετές εφόσον αυτό είναι δυνατόν, θα παραστούν και οι φιλαρμονικές των οικείων Δήμων.

Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Χρήστος Μέτιος