GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλλοδαποί δουλέμποροι στα χέρια της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες Συνελήφθησαν χθες (11-9-2017) το...


Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (11-9-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ηλικίας 54 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των γαλλικών αρχών και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (10-9-2016) το βράδυ, στο νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τέσσερις (4) διακινητές, δύο 27χρονοι υπήκοοι Πακιστάν και δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς και τον ένα υπήκοο Πακιστάν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος διακινητής με συνοδηγό τον δεύτερο υπήκοο Πακιστάν και με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας. Ο οδηγός του οχήματος με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, διέφυγαν πεζή, σε παρακείμενη δασική περιοχή, ενώ το δεύτερο όχημα συνέχισε την πορεία του κατευθυνόμενο προς τη Θεσσαλονίκη.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν στην δασική περιοχή, εντοπίσθηκε, λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη ο συνοδηγός του αυτοκινήτου (υπήκοος Πακιστάν), ενώ ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, το οποίο και ακινητοποίησαν, συλλαμβάνοντας τους υπόλοιπους τρείς δράστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (11-9-2017) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Οχτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και πέντε (5) υπήκοοι Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο δράστης υπάκουσε στις υποδείξεις των αστυνομικών, ακινητοποιώντας το όχημα που οδηγούσε και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη 2 διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (11-9-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Διδυμότειχου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν, πεζή, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.