GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο αγώνας κατά των χρυσορυχείων στη Θράκη συνεχίζεται…

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης-Έβρου ...



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με πρωτοβουλία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά του χρυσού με σκοπό την ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των χρυσορυχείων και το συντονισμό δράσεων του αγώνα όλων των φορέων της περιοχής.
Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα το πρωί στον Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99.3 ο Ευάγγελος Λαμπάκης, προέκυψε ξανά το θέμα, όταν ανακοίνωσε η εταιρεία ότι θα αναστείλει τις εργασίες της στη χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου, και στην περιοχή της Θράκης. Αν όμως δε γίνει η αναστολή αυτή, θα επανέλθει στα μεταλλευτικά της δικαιώματα που ισχύουν βάση του πεπαλαιωμένου μεταλλευτικού κώδικα για τα έργα στο Πέραμα και στις Σάπες.
«Εμείς λέμε ότι όπου υπάρχει προσβολής το περιβάλλον και το κόστος στο ισοζύγιο κέρδος για το λαό και το ελληνικό δημόσιο είναι περισσότερο ή ίσο με τον κέδρος των χρυσωρύχων, λέμε πάει στο καλό. Αλλά εδώ το κέρδος των χρυσοθήρων είναι τεράστιο. Αυτοί παίρνουν τα πάντα και προσβάλλουν το περιβάλλον» σημείωσε.
Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης επεσήμανε πως έγινε η χθεσινή σύσκεψη για να δηλωθεί για άλλη μια φορά πως όλοι οι φορείς της περιοχής εξακολουθούν να είναι κάθετα κατά της επένδυσης των χρυσορυχείων στη Θράκη, στο πλευρό του αγώνα του λαού, χωρίς κομματικά κριτήρια.
Ωστόσο μίλησε και για «προδοσία» του αγώνα από κάποια άτομα, που όμως παραμένει ισχυρός ίσως και δυνατότερος από ποτέ.