GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πέντε βότανα και μπαχαρικά που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, δες πέντε βότανα και μπαχαρικά που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τον καρδιαγγειακό σου κίνδυ...


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, δες πέντε βότανα και μπαχαρικά που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τον καρδιαγγειακό σου κίνδυνο!

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 του Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας (WHF). Στόχος της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, όπως να τρέφεσαι καλύτερα ή να κινείσαι λίγο περισσότερο μέσα στην ημέρα, μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά την υγεία της καρδιάς σου και να αποφύγεις σοβαρές επιπλοκές όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Ένα πρώτο και πολύ απλό βήμα για να πετύχεις αυτόν τον στόχο είναι να βάλεις στη ζωή σου τα παρακάτω βότανα και μπαχαρικά!

Κανέλα
 Δίνει υπέροχο άρωμα στο φαγητό, στα σπιτικά γλυκά αλλά και στα ροφήματα και επίσης βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου οδηγούν μακροπρόθεσμα στην εκδήλωση διαβήτη και η πάθηση αυτή είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

 Σκόρδο

 Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Οι καρδιολόγοι το συνιστούν ανεπιφύλακτα κυρίως για τα αντιοξειδωτικά που παρέχει αλλά και γιατί αραιώνει το αίμα, επομένως μειώνει τον κίνδυνοθρόμβωσης.
 
Τζίντζερ


Το καυτερό τζίντζερ χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως «γιατροσόφι» για τη δυσπεψία, είναι όμως ωφέλιμο και για την καρδιά. Αραιώνει το αίμα όπως και το σκόρδο και επίσης μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης.

Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς περιέχει ένα ισχυρό συστατικό, την κουρκουμίνη, η οποία δρα ενάντια στις φλεγμονές και έχει αντιοξειδωτική δράση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρκίνου αλλά και καρδιοπάθειας.

Δεντρολίβανο



Ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και διευκολύνει τηνκυκλοφορία του αίματος. Οι διεργασίες αυτές βοηθούν ώστε να παρέχεται περισσότερο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα και τα επιμέρους συστήματα του οργανισμού.