GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Θράκη προτεραιότητα της ΝΔ

Αυτό τόνισε ο Βασίλης Οικονόμου βουλευτής της ΝΔ που επισκεύθηκε την Ξάνθη ως Τομεάρχης υγείας στα πλαίσια της εξόρμησης της ΝΔ στην ...





Αυτό τόνισε ο Βασίλης Οικονόμου βουλευτής της ΝΔ που επισκεύθηκε την Ξάνθη ως Τομεάρχης υγείας στα πλαίσια της εξόρμησης της ΝΔ στην Βόρειο Ελλάδα με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων ανά τομέα και της εξεύρεσης λύσης σε πρώτη φάση και διαμόρφωσης του προγράμματος διοίκησης της Χώρας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση όταν αναλάβει τα ηνία της Χώρας.

Ο Βασίλης οικονόμου συνοδευόμενος από τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ξάνθης επισκεύθηκε της μονάδες υγείας του νομού και κατέθεσε τις απόψεις του στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κατέγραψε τα κενά στον χώρο της υγείας στην Ξάνθη τόνισε το γεγονός ότι το προσωπικό εαυτόν και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ στο θέμα της υγείας δεν θέλει ήρωες, αλλά εργαζόμενους οι οποίοι θα κάνουν την δουλειά τους, σημειώνοντας ότι θα γίνει προσπάθεια αναπλήρωσης του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού κοντά στο 100%.

Μίλησε για τον οικογενειακό γιατρό που θα είναι ο κεντρικός πυλώνας της πρωτοβάθμιας υγείας και θα στηριχθεί από τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα είναι 100% χρηματοδοτούμενος για να καλύπτει όλες της ανάγκες των 13 Περιφερειακών δομών Υγείας. Όπως ανέφερε οι ΥΠΕ θα γίνουν 13 όσες και οι διοικητικές περιφέρειες της Χώρας, όπου η κάθε περιφέρεια θα έχει τον προυπολογισμό της και το Υπουργείο υγείας θα έχει τον ρόλο του συντονιστή, τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν μπορεί να γνωρίζει τις τοπικές ιδιαιτερότητες της κάθε Περιφέρειας.

Υγειονομική στήριξη των μεταναστών

Μιλώντας ο Β. Οικονόμου για την υγειονομική στήριξη των μεταναστών, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι οι μετανάστες και ποιοι οι πρόσφυγες, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι οι πρόσφυγες θα προστατευθούν όπως προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις και οι μετανάστες θα πάει ο «καθένας στα σπίτια του».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το φιρμάνι από την πλευρά της Τουρκίας και την αίτηση αδειοδότησης για να ασφαλιστούν Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη για να τύχουν υγειονομικής περίθαλψης στην Τουρκία χαρακτήρισε αυτήν την προσπάθεια της γείτονος Χώρας άμεση εμπλοκή στα εσωτερικά μας και ότι παίζει με τα Εθνικά θέματα κάτι που η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει, για να τονίσει ότι η Θράκη για την ΝΔ είχε και έχει Εθνική Σημασία.

Μειονοτική Εκπαίδευση – ΙΕΠ τουρκοποίηση των Πομάκων

Απαντώντας σε ερώτημα της thrakitoday.com σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλλει από την «πίσω πόρτα» τα τουρκικά στα νηπιαγωγεία της Θράκης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα «προγράμματα» δεν θα υιοθετηθούν από την ΝΔ και παρέπεμψε στην αρμόδια για τα θέματα παιδείας κα Κεραμέα, η οποία εξέφρασε την αντίθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκτουρκίσει τους Πομάκους της Θράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει να μπουν σε μία ευρεία διαβούλευση με την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και κυρίως των διδασκαλικών συλλόγων.

Μετά την συνέντευξη ακολούθησε η εκδήλωση με τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Ξάνθης.