GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εικόνες αποκάλυψης στην Σαμοθράκη

Το να πει κανείς ότι η Σαμοθράκη σήμερα ζει ημέρες Αποκάλυψης ίσως σε κάποιους να φανεί ακραίο και παρατραβηγμένο από τα μαλλιά, σύμφωνα ...



Το να πει κανείς ότι η Σαμοθράκη σήμερα ζει ημέρες Αποκάλυψης ίσως σε κάποιους να φανεί ακραίο και παρατραβηγμένο από τα μαλλιά, σύμφωνα όμως με αυτά που μας είπε ο συνεργάτης μας Ειρηναίος Παπαντίδης (irineossamothraki.blogspot.gr) από τη Σαμοθράκη, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Aίτημα για να κηρυχθεί η Σαμοθράκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Στην Καμαριώτισσα, οι δρόμοι γεμάτοι λάσπες, κλαδιά, φύλλα, η κατηφόρα του “ΑΙΟΛΟΣ” η μισή έχει σκεπαστεί από χώμα και πέτρες από τις κατολισθήσεις του παρακείμενου λοφίσκου.
Σπίτια, καταστήματα και υπόγεια έχουν γεμίσει νερό που αντλείται με την βοήθεια των ακούραστων πυροσβεστών. Νοικοκυριά και εμπορεύματα επιχειρήσεων καταστράφηκαν.
Στην Χώρα η κατάσταση είναι δραματική.

«Πνίγηκε» η Σαμοθράκη από τη σφοδρή βροχόπτωση

 Το δημαρχείο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, το μισό έχει σκεπαστεί από φερτά υλικά και τα νερά με την ορμή που είχαν έσπαζαν τζάμια.

 Σπίτια και καταστήματα σκεπάστηκαν επίσης από χώματα, λάσπες και πέτρες μιας και η Χώρα είναι ολόκληρη ένα ύψωμα.


Στο Κέντρο Υγείας με δυσκολία απεγκλωβίστηκαν τα ασθενοφόρα για να είναι έτοιμα σε περίπτωση που ου μη γένοιτο χρειαστούν.



Πυροσβέστες περιγράφουν σε μια μικρή και γρήγορη συζήτηση που είχε ο Ειρηναίος Παπαντίδης, την ώρα που η αντλία άδειαζε γειτονικό υπόγειο, τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.


Τελικά όλο το νησί χτυπήθηκε από την σφοδρότατη νεροποντή, Αλώνια, Λάκκωμα, Παλιάπολη, Καρυώτες. Κατοικίες, επιχειρήσεις, οχήματα, στάβλοι και δεν συζητάμε για το οδικό δίκτυο που κόπηκε σε πάρα πολλά σημεία.



Φωτογραφίες : SAMOTHRAKI ( ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ)