GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση με τον Χαρακόπουλο Μάξιμο των Αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης

Στις 24/09/2017 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών τ...



Στις 24/09/2017 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιο για θέματα προστασίας του πολίτη και Βουλευτή Λάρισας κ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ Μάξιμο, παρουσία του Βουλευτή Έβρου και Επιτίμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ.ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Αναστάσιου, καθώς επίσης και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Έβρου κ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ Άκη.

Κύριος σκοπός της συνάντησης μας αποτελούσε η λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξ/πολης. Μεταξύ των κυριοτέρων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν, η αύξηση των οργανικών θέσεων σε βάθος πενταετίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξ/πολης, με σκοπό την ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, καθόσον η αντιμετώπιση και η διαχείριση του μεταναστευτικού, αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για την Χώρα και την Διεύθυνσή μας.

Παράλληλα τονίστηκε με έμφαση από πλευράς μας, η επιτακτική ανάγκη επίλυσης του κτιριακού προβλήματος των συστεγαζόμενων υπηρεσιών της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξ/πολης, καθώς επίσης το έντονο πρόβλημα κάλυψης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών.

Επισημάνθηκε η πάγια θέση μας για την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣΤΕ, που διατάσει την επιστροφή της μισθολογικής δαπάνης στα επίπεδα του 2012, η οποία προσπεράστηκε τεχνηέντως, με την ψήφιση του νέου μισθολογίου τον Μάιο του 2017, το οποίο επιφέρει μειώσεις τόσο στις μηνιαίες αποδοχές όσο και στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών.
Ο κύριος τομεάρχης έδειξε να γνωρίζει σε βάθος τα θέματα που απασχολούν στο σύνολο τους την Ελληνική Αστυνομία και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικού χαρακτήρα ζητήματα που μας απασχολούν.

Μας τόνισε ιδιαίτερα ότι τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, υποσχέθηκε την ιεράρχηση και επίλυση όλων των προβλημάτων υλικοτεχνικού και οικονομικού χαρακτήρα, που ταλανίζουν την Αστυνομία, σταδιακά και σύμφωνα με την επικρατούσα δημοσιονομική κατάσταση.

Όσον αφορά για το ζήτημα του κτιριακού των Υπηρεσιών της έδρας, δήλωσε συμπαραστάτης του αιτήματός μας για την κατασκευή ενός εξ ολοκλήρου νέου αστυνομικού μεγάρου, καθόσον αντιλήφθηκε αυτοπροσώπως την τραγική κατάσταση του υπάρχοντος κτιρίου. Κλείνοντας ο κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ δήλωσε επί της αρχής, ότι αποτελεί δέσμευση του κόμματος του η τήρηση και εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, και ο σχεδιασμός ενός νέου μισθολογίου από μηδενική βάση σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των συναδέλφων, επί της βάσης των αποφάσεων του Σ.τ.Ε..
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, με συναντίληψη στα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, καθώς τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης των συναντήσεων μας και ανταλλαγής απόψεων στην βάση δημιουργικού διαλόγου.