GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Α. Κιλίτσης: Είναι δική μας ευθύνη η ασφάλεια στα λιμάνια

Αύξηση του αριθμού των μικρο κλοπών, όπως καυσίμων καταγράφει ο Λιμενάρχης του Πόρτο Λάγους κ. Κιλίτσης Απόστολος σε αύξηση τα δύο τελευ...



Αύξηση του αριθμού των μικρο κλοπών, όπως καυσίμων καταγράφει ο Λιμενάρχης του Πόρτο Λάγους κ. Κιλίτσης Απόστολος σε αύξηση τα δύο τελευταία χρόνια ή οι κλέφτες κλέβουν ότι πρόχειρο βρεθεί μπροστά στον περιστασιακό κλέφτη, σημειώνοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και στο Φανάρι αλλά και στο Πόρτο Λάγος. Το σκοτάδι και η έλλειψη παρουσίας ανθρώπων τις νυχτερινές ώρες, βοηθάει στην παρουσία κλεφτών.

Σύμφωνα με τον κ. Κιλίτση, οι κλέφτες εκμεταλλεύονται την ερημιά, παριστάνουν τους ψαράδες και την κατάλληλη ώρα επιχειρούν κάτι που είναι δύσκολο να ελεγχθούν στο 100% με δεδομένο ότι παντού συμβαίνουν κλοπές.

Ο Λιμενάρχης δεσμεύθηκε ότι θα ενταθούν οι περιπολίες ειδικότερα τώρα που λόγω χειμώνα τα πολλαπλά καθήκοντα και η κόπωση του προσωπικού του Λιμενικού θα μειωθούν. Οι περιπολίες θα είναι ποιο εντατικές, σημειώνοντας πώς επίσης θα ζητήσει την ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού προκειμένου να ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις και με διακριτική παρουσία στα λιμάνια. και όπου υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία των πολιτών. Ο κ. Κιλίτσης ευχαριστεί τα μέλη των ερασιτεχνών ψαράδων που αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των λιμενικών με την συχνή τους παρουσία στο λιμάνι για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων τονίζοντας ότι η κάθε απώλεια από την περιουσία του πολίτη, κάνει το προσωπικό του Λιμενικού να ανησυχεί διπλά και προσπαθεί να προλάβει αυτές τις καταστάσεις.

Στην συνέχεια ο κ. Κιλίτσης τόνισε ότι η απουσία του προσωπικού θα πρέπει να είναι στο 100% της προβλεπόμενης δύναμης για να γίνονται σωστά οι περιπολίες και τα γραφεία να λειτουργούν για να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Κάνοντας αναφορά στην πρόταση του συλλόγου των ερασιτεχνών ψαράδων ο κ. Κιλίτσης σχετικά με την ενοικίαση του κτιρίου του Λιμενικού Σταθμού από τους ίδιους, ανέφερε ότι πλέον το κτίριο έφυγε από την ιδιοκτησία της Νομαρχίας και πήγε στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Συμφωνεί με την πρόταση τους στην λογική της παρουσίας κόσμου στο λιμάνι που θα είναι ένας παράγοντας αποτροπής κακουργηματικών πράξεων και για αυτόν τον λόγο, πριν από ένα χρόνο έκανε το σχετικό έγγραφο προς την Εταιρεία Ακινήτων καθώς και της τηλεφωνικής επικοινωνίας προκειμένου να τους εξηγήσει την αναγκαιότητα αυτά αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. «Ναι είμαστε σύμφωνοι και θετικοί σε αυτήν την πρόταση».

ΚΑΜΜΕΡΕΣ

Σχετικά με την πρωτοβουλία της προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λάγους κας Κυριαζίδου για την τοποθέτηση καμμερών ανέφερε ότι το ΔΣ πήρε απόφαση και είναι θέμα χρόνου να τοποθετηθούν. «Σίγουρα θα συμβάλλει αποτρεπτικά. Δεν πιστεύουμε όμως ότι θα λύσει το πρόβλημα, αλλά είναι θετικό. Η λύση του προβλήματος είναι να μπορούμε να είμαστε παρόντες όλο το εικοσιτετράωρο. Όπως αντιλαμβάνεσθε χρειάζεται προσωπικό».

ΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ Ή ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΗ


Άλλοι τρόποι φύλαξης των λιμανιών από τους ίδιους τους ψαράδες όπως ο στρατός χρησιμοποιεί τους άνδρες των ΤΕΑ για την φύλαξη ευαίσθητων χώρων έναντι αμοιβής ή ακόμη και εταιρείες σεκιούριτι, η απάντηση του ήταν ότι θα πρέπει να μελετηθεί η σχετική νομοθεσία εκτιμώντας ότι η σωστή βάση των γεγονότων δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο γιατί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ

Όπως ο ίδιος ο κ. Λιμενάρχης εκτιμά, οι κλέφτες είναι περιστασιακοί οι οποίοι «γλυκάθηκαν» την πρώτη φορά και συνεχίζουν όμως με την έρευνα και την συχνή παρουσία των ψαράδων στο λιμάνι και των συχνών περιπολιών, δεν προλαβαίνουν οι κλέφτες να γίνουν εγκληματίες εκ συστήματος, βάζοντας σε προτεραιότητα την συχνή παρουσία των Λιμενικών και των ψαράδων στο λιμάνι καθώς επίσης να είναι όσο γίνεται και οι ίδιοι ποιο προσεκτικοί, ειδικά με τα καύσιμα τα οποία θα πρέπει να τα μεταφέρουν μαζί τους όταν δένουν το σκάφος και γενικά να αποφεύγουν να αφήνουν ελκυστικά για τους κλέφτες πράγματα πάνω στο σκάφος.

Ακολούθως τόνισε ότι έστω και η παραμικρή απώλεια από τις περιουσίες των πολιτών για το λιμενικό στοιχίζει περισσότερο και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο με την αγαστή συνεργασία των αλιέων, σημειώνοντας ότι η περιοχή ευθύνης του λιμενικού Τμήματος Λάγους, ξεκινά από το Νέστο και καταλήγει στον Ίμερο στο σημείο Μολυβωτή. Είναι μία ακτογραμμή 74 χιλιομέτρων που κάνει το έργο του λιγοστού προσωπικού ακόμη ποιο δύσκολο όμως προηγείται η ασφάλεια των πολιτών και η κόπωση του προσωπικού έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Όπως σημείωσε μικροκλοπές γίνονται ακόμη και στο Πόρτο Λάγος καθώς και στο αλσύλλιο τις ώρες που γίνεται το παζάρι αλλά και στο λιμάνι του Φαναρίου .

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Σε αυτήν την ερώτηση ο κ. Κιλίτσης, ανέφερε ότι η περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Τμήματος Λάγους, δεν έχει τέτοια επεισόδια εκτός από μία περίπτωση δύο Κούρδων, όμως για να μην τα έχει στο μέλλον, θα πρέπει να ενισχυθεί και η παράκτια περιπολία, κάτι που όπως σημείωσε, λύνει το πρόβλημα το νέο σκάφος το οποίο σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο.