GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη των γιορτών παλιάς Ξάνθης

ΟΛΗ Η ΞΑΝΘΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη των γιορτών παλιάς Ξάνθης Παρουσία πολλών Ξανθιωτών και της πολιτικής και θρησκευτικ...

ΟΛΗ Η ΞΑΝΘΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη των γιορτών παλιάς Ξάνθης


Παρουσία πολλών Ξανθιωτών και της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος κήρυξε την έναρξη των γιορτών παλιάς πόλης.

Ανεβαίνοντας στην εξέδρα στην πλατεία Μητροπόλεως όπου αργότερα έκανε την εμφάνιση της η καταξιωμένη Βορειοελλαδίτισσα Γλυκερία, ο δήμαρχος έκανε αναφορά στον εμπνευστή των γιορτών παλιάς πόλης δήμαρχο φ. Αμοιρίδη και στην μετέπειτα συνέχιση από τον πρώην Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη χαρακτήρισε τον θεσμό ως σήμα κατατεθέν της παλιάς πόλης.

Μιλώντας για τους κατοίκους της παλιάς Ξάνθης τους χαρακτήρισε αυθεντικούς και μοναδικούς.

Το παρών στην έναρξη των εκδηλώσεων έδωσαν και επίσημοι προσκεκλημένοι από την γειτονική Βουλγαρία.

Πρέπει να καταγραφεί η άψογη προετοιμασία της εκδήλωσης όπου ο πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης και τα στελέχη του Κέντρου πολιτισμού στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις παρόλη την μεγάλη παρουσία του κόσμου στην πλατεία Μητροπόλεως όπου φάνηκε τελικά ότι είναι πολύ μικρός για αυτές τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις.

Οι περισσότεροι πολιτιστικοί Σύλλογοι στις θέσεις τους για να δώσουν την δικιά τους νότα στους εκατοντάδες επισκέπτες της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η πόλης της Ξάνθης δέχθηκε πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την γειτονική Τουρκία.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για μία ακόμη χρονιά η Δημοτική Πινακοθήκη Χ. Παυλίδης δίνει την δική της έντονη πολιτιστική πινελιά όπου στις εγκαταστάσεις της φιλοξενούνται έργα ζωγράφων, καλλιτεχνών και όχι μόνον.