Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Τι είναι σκάκι: Άθλημα; Ψυχαγωγία; Τέχνη; Επιστήμη; Παιχνίδι;

Αν ήθελε κανείς να προσδιορίσει την ταυτότητα του σκακιού, θα έπρεπε να το παρουσιάσει, σαν ένα παιχνίδι που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά μας, να διασκεδάσουν.
Θα έπρεπε επίσης να το παρουσιάσουμε ως άθλημα, που έχει έντονα το στοιχείο του συναγωνισμού.
Θα μπορούσε τέλος να του προσδώσει κανείς χαρακτηριστικά τέχνης, με έντονα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά στοιχεία, με ισχυρό κοινωνικό ενδιαφέρον και με σημαντικότατη παιδαγωγική επιρροή.
Το σκάκι είναι λοιπόν όλα αυτά μαζί και κάτι περισσότερο. Είναι τρόπος ζωής .
Η ίδια η σκακιστική θεωρία, αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις ικανότητές μας, όπως έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι.
Αυτός είναι και ο λόγος, που χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο που έμαθαν σκάκι, δεν το εγκαταλείπουν ποτέ.
Γιατί πρέπει τα παιδιά μας να μάθουν σκάκι ;
Το σκάκι ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερες εγκαταστάσεις, ούτε πολυδάπανο εξοπλισμό, συμβάλλει με τον προσφορότερο τρόπο στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών χαρακτηριστικών, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του ατόμου.
Σημαντικό του στοιχείο το γεγονός, ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερα σωματικά προσόντα και δεν αποκλείει κανένα παιδί εξ αιτίας του σωματότυπου ή του φύλου του.
Τι προσφέρει το σκάκι στα παιδιά μας ;
Προωθεί γενικές ιδιότητες όπως:
-Την καλλιέργεια ηθικών αξιών (αποφασιστικότητα, επιμέλεια, τάξη, αυτοκριτική, αντικειμενικότητα).
-Την κοινωνική ένταξη (ομαδικότητα, ανάληψη ευθυνών, μετάδοση γνώσης και εμπειριών).
-Την ενίσχυση του αυτοελέγχου με αποτέλεσμα τον έλεγχο της επιθετικότητας και της διάσπασης της προσοχής.


Ο νέος –α που ασχολείται με το σκάκι, το πρώτο πράγμα που μαθαίνει, είναι να προετοιμάζεται μεθοδικά και να αγωνίζεται για να επιτύχει, στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις.
Έτσι σταδιακά μαθαίνει να διακρίνει τη διαφορά, ανάμεσα στην ικανοποίηση που αντλεί από το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης και πειθαρχημένης προετοιμασίας και στο να προσεγγίζει τις προβληματικές καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ευκαιριακά και επιφανειακά.
Γιατί λοιπόν να μη δώσουμε στα παιδιά τη χαρά και τη δυνατότητα αυτή; Δεν τη δικαιούνται ;
Εξ άλλου, η ένταξη σε ένα Σύλλογο, η παρακολούθηση των προπονήσεων, η συμμετοχή σε αγώνες, η δημιουργία φίλων είναι ένας τρόπος ζωής για το παιδί που αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του δημιουργικά και ευχάριστα σε ένα ιδανικό για παιδιά και νέους περιβάλλον, αφού ο σκακιστικός κόσμος αποτελείται από ανθρώπους καλλιεργημένους, με υψηλούς στόχους.
ΓΟΝΕΙΣ !!!
Ελάτε σε επαφή με το Σκακιστικό τμήμα του Μ.Γ.Σ. Εθνικού Αλεξανδρούπολης ..
Το σκάκι εκτός από τα γενικότερα πνευματικά και ψυχικά οφέλη που μπορεί με βεβαιότητα να προσφέρει στο παιδί, δίνει σε σας την ελπίδα ότι η καλλιέργεια της ξεχωριστής ικανότητας του δε θα έρθει απαραίτητα σε αντίθεση με το επίσης σημαντικό στόχο της περαιτέρω μόρφωσης του αλλά αντίθετα μπορεί να το βοηθήσει.
ΠΑΙΔΙΑ !!!
Γνωρίστε τον μαγικό κόσμο με τα μαύρα και άσπρα τετράγωνα !
Ζήστε τη χαρά της δημιουργίας !
Γευθείτε το συναίσθημα της νίκης – επιτυχίας !
Αναζητήστε την αλήθεια μέσα στη γνώση !
Ερευνείστε το μυστήριο του απείρου !
-Για να μάθουμε σκάκι, το Σκακιστικό Τμήμα του ¨Εθνικού¨ διαθέτει τμήματα Αρχαρίων, Νηπίων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Ενηλίκων .
-Βρισκόμαστε στην πλατεία Πολυτεχνείου στο παλιό Δημαρχείο στον ( 1 ) πρώτο όροφο. « τηλέφωνα επικοινωνίας : 6944128538 ».
Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε !!!ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.