GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αποσύρθηκε η κατάπτυστη τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Κατακρημνίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή η τροπολογία που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»....


Κατακρημνίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή η τροπολογία που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Την τροπολογία απέσυρε αργά το βράδυ της Τρίτης (19/9) ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης σοβαρές αντιρρήσεις για την εν λόγω τροπολογία είχαν οι συγκυβερνώντες, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ αρνήθηκε να υπερψηφίσει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη, η οποία, είχε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούσε και δεν επρόκειτο να στηρίξει την τροπολογία.

Παράλληλα την «ανάρμοστη» σχέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα επιχείρησαν να αναδείξουν στην αντιπολίτευση που έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως στο εξής δεν θα «ξελασπώνουν» την κυβέρνηση από τις εσωτερικές της διαμάχες.

Τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την κατάθεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τροπολογίας που θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο στην αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και την οποία καταψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να βασίζεται στη δική τους ψήφο για να «περνάει» ρυθμίσεις τις οποίες καταψηφίζει ο εταίρος της.