GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η κοτόσουπα κάνει τη διαφορά

Το κρυολόγημα είναι μία κατάσταση που προκαλείται σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά είναι πιο συχνή τους χειμε...



Το κρυολόγημαείναι μία κατάσταση που προκαλείται σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά είναι πιο συχνή τους χειμερινούς μήνες. Χρειάζεται ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Ωστόσο, όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με μια σειρά απότροφές και ροφήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες η κοτόσουπα θεωρείται από τα σημαντικότερα «φάρμακα» ενάντια στο κρυολόγημα και στη γρίπη, αφού περιέχει μία ουσία που έχει αποδειχθεί πως βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα στην αρχή της μάχης με τους ιούς.
Μάλιστα, αυτό το πιάτο θεωρείται η διαχρονικά καλύτερη αντιμετώπιση του συναχιού, αλλά και της γρίπης, έχοντας και την υποστήριξη δεκάδων διαφορετικών μελετών. Συγκεκριμένα, βρασμένα κομμάτια κοτόπουλου χωρίς την επιδερμίδα, με την προσθήκη λαχανικών και καυτερών ουσιών (μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν), είναι η καλύτερη επιλογή για όσους πάσχουν από κάποιο κρυολόγημα. Η ουσία που ονομάζεται καρνοσίνη, έχει αποδειχθεί πως ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ακόμα ένας συνδυασμός συστατικών που συναντάμε στη φύση και μπορεί να βοηθήσει στο κρυολόγημα είναι το θυμάρι, η πιπεριά και το κρεμμύδι. Το αφέψημα με θυμάρι είναι ό,τι καλύτερο για τον βήχα, η τριμμένη κόκκινη πιπεριά διαλυμένη σε ζεστό νερό βοηθάει σημαντικά στην απόφραξη της μύτης και το κρεμμύδι θεωρείται ένα όπλο για την αντιμετώπιση της γρίπης. Τέλος, γκρέιπφρουτ, κουνουπίδι και μπρόκολο ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού περιέχουν σημαντικές ποσότητες γλουταθειόνης.