GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΑΠΑΞ: Δήμος Ξάνθης τα εύκολα γίνονται δύσκολα

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΠΑΞ ΑΛΛΑ ΤΟ Δ.Σ. ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΡΙΝΓΚ Μία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που θα μπορούσε να τ...



Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΠΑΞ ΑΛΛΑ ΤΟ Δ.Σ. ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΡΙΝΓΚ

Μία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που θα μπορούσε να τελειώσει με την ενημέρωση Παρτσαλίδου, κράτησε μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι πολλές από τις συνεδριάσεις γίνονται απλά για να γίνονται.

Οι σύμβουλοι τις αντιπολίτευσης ήθελαν τελικά να ενημερωθούν; Ή μήπως ήθελαν απλά να κάνουν αντιπολίτευση και αυτό, ως ένα βαθμό είναι θεμιτό.

Η Δημοτική αρχή τελικά ήθελε να ενημερώσει το Σώμα; Ή μήπως απλά ήθελε να καυτηριάσει την αντιπολιτευτική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης;

Μάλλον το δεύτερο γιατί είχε άσσο στο μανίκι της την Δέσποινα Παρτσαλίδου η οποία στην ενημέρωση της είπε πικρές αλήθειες ως νομικός που είναι και το ερώτημα παραμένει.

Τελικά η υπόθεση ΕΑΠΑΞ ήταν καθαρά θέμα εγκληματικής φύσης ή πολιτικό; Ίσως πολιτικό με εγκληματική διάσταση; Μάλλον το δεύτερο. Τουλάχιστον αυτό συνάγεται από την τοποθέτηση – ενημέρωση της Παρτσαλίδου η οποία κατακεραύνωσε στην κυριολεξία τις όποιες πολιτικές πτυχές του όλου θέματος ΕΑΠΑΞ.

Στο δια ταύτα.

20 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με έγγραφό τους ζητούν ενημέρωση από την δημοτική αρχή πώς έφτασε το ακίνητο της υπό εκκαθάρισης Δημοτικής Επιχείρησης ΕΑΠΑΞ, να το πλειστηριάσει η τράπεζα και να το πάρει χωρίς ο δήμος να πάρει μυρουδιά και αυτό ήταν το επίμαχο σημείο της αντιπολιτευτικής τακτικής μέχρι χθες το βράδυ. Δηλαδή η «ανήθικη» συμπεριφορά, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο Α. Κυριακίδη από τον δήμο και τους συναδέλφους του.

Αυτήν την θέση ενίσχυσε η τοποθέτηση της νομικού συμβούλου κας Χ’’Ηλιάδη η οποία στην προσπάθεια ενημέρωσης είπε, από πολλούς χαρακτηρίστηκε αμίμητο, ότι ο ορκωτός λογιστής την ενημέρωσε για τον πλειστηριασμό του ακινήτου στο δρόμο και όχι επίσημα και θεώρησε περιττό να ενημερώσει έστω και προφορικά τον δήμαρχο ότι περιουσία των Ξανθιωτών θα καταλήξει στα χέρια της τράπεζας. Αυτό βέβαια στάθηκε η αφορμή να γίνει ένας πανικός κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης.

Η κ. Πυρνάρη στην τοποθέτηση της ήταν καταπέλτης για την συμπεριφορά του δήμου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ένα άξιο αναφοράς ακίνητο, έφυγε από τα χέρια του δήμου ρίχνοντας βέβαια τα «καρφιά» της για την μη στήριξη από την πλευρά του δήμου το όλο το θέμα ΕΑΠΑΞ. Εξήρε την θέση του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρείας Θεολόγου Καλαιτζή (βρίσκεται στην φυλακή), ο οποίος το 2004 αγόρασε το ακίνητο για λογαριασμό της εταιρείας με εγγύηση την προσωπική του περιουσία. Αντιστρατεύτηκε στο επιχείρημα ότι το κτίριο θα αγοραζόταν δύο φορές με την επαναγορά του από τον δήμο λέγοντας ότι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά και η αγορά έγινε με ιδιωτικά κριτήρια.

Στην συνέχεια αναρωτήθηκε γιατί δεν τελειώνει η εκκαθάριση αφού κύριος μέτοχος της ΕΑΠΑΞ είναι ο δήμος και τόνισε ότι κάποια στιγμή θα απολογηθούν όλοι για να κατηγορήσει τον δήμο ότι αδιαφορεί στο ξεκαθάρισμα όλης αυτής της υπόθεσης, χρησιμοποιώντας σαν επωδό της τοποθέτησης της τις φράσεις, άπιστη συμπεριφορά από όλους, αδιαφορία και ζητώντας να δοθούν εξηγήσεις.

Στην τοποθέτηση του ο Α. Κυριακίδης τελευταίος πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ όπου εξ αιτίας της εκκαθάρισης βρέθηκε με όλη του την προσωπική περιουσία υποθηκευμένη και πέρασε πολύ δύσκολα προσωπικά, ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν τον στήριξε κανένας ούτε ο δήμος αλλά ούτε και παλιοί συνάδελφοι του από την ίδια παράταξη κατηγορώντας την δημοτική αρχή γιατί δεν συμμετείχε στον πλειστηριασμό για να ανεβάσει το τίμημα προκειμένου τουλάχιστον να καλυφθούν και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους και τους πρώην εργαζομένους της Εταιρείας.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Φανουράκης, αφού απέτρεψε την ενημέρωση από την κ. Παρτσαλίδου αμφισβητώντας το δικαίωμα και την ιδιότητα της, εξέφρασε την απογοήτευση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δήμαρχε με απογοήτευσες. Δεν ξέρεις ότι ο δήμος σαν μεγαλομέτοχος έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων; Αν νομίζεται ότι όσο δεν ακουμπάτε την υπόθεση ΕΑΠΑΞ δεν κινδυνεύουμε κάνετε λάθος πρέπει να δούμε τι γίνεται με την εκκαθάριση και οι εκκαθαριστές παραιτούνται γιατί δεν ορίστηκε η αμοιβή τους και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γίνει Γενική Συνέλευση. Όσο για την κ. Χ΄΄Ηλιάδου η οποία θεώρησε εκ του περισσού την ενημέρωση του δημάρχου, ενώ έμαθε ότι θα πλειστηριαστεί το ακίνητο, τι να πει κανείς για το ενδιαφέρων της δημοτικής αρχής».

Ο Δήμαρχος πήρε τον λόγο επί προσωπικού λέγοντας ότι πρόθεση του είναι ακούσει όλους όπως και την κ. Παρτσαλίδου.

Στην συνέχεια η νομική σύμβουλος του Δήμου ανέφερε ότι είδε τυχαία τον εκκαθαριστή στο δρόμο, την ενημέρωσε ότι θα γίνει ο πλειστηριασμός και η ίδια του ζήτησε να ενημερώσει τον δήμο εγγράφως κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του Ιπποκράτη Καμαρίδη ο οποίος είπε ότι κάποιος από τους δύο, δηλαδή η νομική σύμβουλος και ο εκκαθαριστής λέει ψέματα διότι όπως υποστήριξε, ήταν παρόντας στην συνομιλία. «Ήμουν αυτήκοος μάρτυρας. Λέτε ότι ο κ. Μπρατίδης (εκκαθαριστής) είπε ψέματα άρα προσπαθείτε να παραπλανήσετε το Σώμα».

Και η απάντηση της νομικού συμβούλου: «Το θεώρησα εκ του περισσού διότι έπρεπε αυτό να γίνει με τον επίσημο τρόπο και εγγράφως από την πλευρά του εκκαθαριστή» για να πάρει και πάλι το λόγο ο Καμαρίδης και να πει: «Είναι πρωτάκουστο μέτοχος της ΕΑΠΑΞ (Σδρέβανος πρόεδρος ΔΕΥΑΞ) να ρωτάει τι έγινε το 2003 ενώ θα μπορούσε απλά να ρίξει μία ματιά στα αρχεία της εταιρείας. Εμείς ζητήσαμε απλά ενημέρωση και θα τελείωνε το θέμα εκεί και βλέπουμε τον δήμο να ζητά ενημέρωση από μας. Μάλλον παίζουμε τις κουμπάρες»

Τέλος η κ. Παρτσαλίδου αφού ανέπτυξε τα επιχειρήματα της κατόπιν νομικής έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καλώς ο δήμος δεν παραβρέθηκε στον πλειστηριασμό.